Imagine Dragons spelar i Sverige

Amerikanska succébandet till Stockholm i höst

1 av 3
Imagine Dragons
NÖJE

Las Vegas-bördiga Imagine Dragons har toppat listor världen över med hitsingeln ”Radioactive”. I oktober spelar det framgångsrika indierockbandet i Sverige.

– Det känns helt naturligt att Imagine Dragons nu tar steget upp till arenanivå även i Sverige. De har galet mycket  fans, säger Kristofer Åkesson, kommunikationsansvarig på Live nation.

Det var med singeln ”Radioactive” som amerikanska Imagine Dragons slog igenom ordentligt. Sverige var det första landet där bandet fick en listetta och i USA låg låten på topplistan i över ett år. Den blev därmed den mest långlivade singeln på Billboard i världshistorien. Nu är det klart att bandet spelar i Ericsson globe i Stockholm den 21 oktober.

”Har galet mycket fans”

– Det känns helt naturligt att Imagine Dragons nu tar steget upp till arenanivå även i Sverige. De har galet mycket  fans, och med andra skivan som kommer nu om ett par veckor är jag säker på att  fansen blir ännu fler, säger Kristofer Åkesson som är pr- och kommunikationsansvarig på Live nation.

Imagine Dragons debutalbum ”Night vision” var det mest streamade albumet i världen under 2013 och den 13 februari släpper de skiva nummer två, ”Smoke + mirrors”.

”Försöker hindra tankarna”

Bandet har också rönt stora framgångar med låtar som ”Demons”, ”Warriors” och ”On top of the world” och kammat hem en amerikansk Grammy för 2013-års "Best Rock Performance”.

Om framgångarna har Imagine Dragons frontman Dan Reynolds har sagt att han försöker hålla dem i från sig i den mån det går.

– Jag försöker bara hindra tankarna från att snurra allt för mycket. Allt har varit så galet, sa han till tidningen Rollingstone.

Släppte omslag på Twitter

Det kommande albumets omslag avslöjades genom att bandets mest aktiva och dedikerade fans på Twitter fick en bit var av bilden under hashtagen Smokeandmirrors. Tillsammans uppmanades de sedan att pussla ihop omslaget. Kampanjen blev en snackis på sociala medier, och resultatet blev klart på bara några timmar.

Senast Imagine Dragons besökte Sverige var under Bråvallafestivalen i somras och drog då en av festivalens allra största publikmassor. Biljetterna till höstens spelning släpps den 6 februari.

FAKTA

Imagine Dragons

Bildades i Las Vegas 2008 och består av Dan Reynolds (sång), Ben McKee (bas), Wayne Sermon (gitarr) och Dan Platzman (trummor). Bandnamnet är enligt medlemmarna själva skapat med hjälp av ett anagram av ett annat, hemligt ord. 

ARTIKELN HANDLAR OM