Gladiatorn klarade det svåra provet i Kanal 5

En av få kvinnor i världen att klara kvalbanan

1 av 5
NÖJE

Hon är mest känd som gladiatorn ”Kitsune”.

Nu gör Jenny Adolfsson succé i ”Ninja warrior”.

– Jag var överlycklig att jag klarade banan, säger hon.

Få kvinnor i världen har tagit sig genom kvalificeringsbanan i stenhårda ”Ninja warrior”.

För en av de tuffaste TV4-gladiatorerna, Jenny Adolfsson, var det dock inga problem att ta sig genom alla sex hinder i kvalet, där hon bland annat skulle springa upp för en drygt fyra meter hög vägg.

– Jag var överlycklig att jag klarade banan. Väggen kändes som det största hindret, säger hon.

Flyttade datum

Jenny Adolfsson, 31, är silvermedaljör i styrkelyft-VM och berättar att hon var mitt uppe i träningen inför VM-satsningen när hon fick reda på att Kanal 5 skulle spela in ”Ninja warrior”. Först kände hon att det skulle bli svårt att hinna med, men när produktionen då flyttade datumet bestämde hon sig för att ställa upp.

– Då hade jag en månad kvar till inspelningen och kände att det skulle vara kul att ställa upp i alla fall. Så ändrade jag om träningen och började klättra lite.

”Speciell känsla”

I ”Ninja warrior” tävlar kvinnor och män på samma villkor, men för kvinnorna har det i tävlingens historia varit svårt att ta sig förbi det första steget, den svåra kvalbanan. Nu tillhör Jenny Adolfsson en av de få kvinnorna i världen som klarat det.

– Jag såg det som en kul utmaning och har alltid älskat fysiska utmaningar. I och med att man bara får testa banan en gång så vet man inte hur det ska kännas, eller vilka hinder som kommer att komma. Därför var det en speciell känsla att kunna ta sig genom banan, säger hon.

Hur det går för i fortsättningen i den tuffa hinderbanan återstår att se när svårighetsgraden snart ökar rejält i ”Ninja warrior”.

ARTIKELN HANDLAR OM