Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Gitarristen Jeremy Brown död

Bandets sångare: ”Jag är chockad”

I går släppte Scott Weiland & the Wildabouts sitt debutalbum.

Men gitarristen Jeremy Brown är inte längre med.

Han gick bort på måndagen, bara 34 år gammal.

I sju år har den amerikanska gitarristen Jeremy Brown spelat med artisten Scott Weiland, tidigare frontman i Stone Temple Pilots. Brown ingick i Weilands nya band Scott Weiland & the Wildabouts, som gav ut sitt debutalbum ”Blaster” på tisdagen.

Men det blir svårt för bandet att fira. På måndagen förlorade musikerna nämligen sin gitarrist och vän, bara 34 år gammal.

Bandmedlemmarna upptäckte att något var fel när Jeremy Brown inte dök upp i replokalen, där de skulle öva inför kvällens releasekonsert.

”Sann vän och geni”

På sin Facebooksida uttrycker bandkollegan Scott Weiland sin chock och sorg:

”Jag är chockad just nu och alla som känner honom är förkrossade. Det är en hemsk förlust som inte går att uttrycka i ord. Han är en av mina bästa vänner, en sann vän och en av de mest begåvade gitarrister jag någonsin har känt. Ett sant geni”.

Okänd dödsorsak

Dödsfallet bekräftas av bandets PR-ansvariga Diana Baron, skriver nyhetsbyrån AP. Jeremy Brown gick bort i sitt hem i Venice, Kalifornien, på måndagen. Dödsorsaken är ännu okänd för allmänheten.

Scott Weiland & the Wildabouts spelade nyligen på svensktäta festivalen South by Southwest i Austin, Texas. De har över 20 konserter inbokade framöver.

 

Artikeln uppdateras.

 

För bästa nöjeskollen - följ Nöjesbladet på Facebook och bli helt otroligt allmänbildad på kuppen

Jeremy Brown Scott Weiland
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet