Olle Jönssons dekadenta klädstil - en explosion i rock'n'roll

Dansbandskungens alla modemåsten - vi sätter plus

1 av 4
NÖJE

Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz, klädstil var från början högst traditionell värdigt ett dansband med starka countryrötter. Men under slutet av 00-talet var det något som hände.

Jönsson började odla en slags dekadent rockig stil förbehållen band som verkat på Sunset Strip på 80-talet. Tänk dig Kid Rock, Slash och Tommy Lee med en knorr av t-shirts med djurmotiv och du har den nutida Jönsson. Njut och låt dig inspireras av Jönssons stil.

Den tidiga looken

Här ser vi hur Jönsson såg ut innan han på ett stilmässigt plan hamnade på Sunset Boulevard. Klädseln var ofta vanlig piké, vindtygsjacka och dansbandsuniform. Stilen var nästan konsistent under 40 år. Men sedan var det något som hände. 

T-shirts med djurmotiv

Den goda stilen handlar ofta om konsekvens och att följa sitt hjärta trots alla fega skeptiker som tycker till. T-shirts med djurmotiv är en konsekvent still Jönsson håller fast vid. Passar både i turnébussen som vid finare tillfällen.

Ormskinnshatten

Hatten är sedan gammalt en viktig accessoar. Jönsson visar utan tvekan stort mod med denna hatt i ormskinnsutförande.

Den avslappnade men samtidigt skönt rockiga fika-looken

Med ett par klassiska denims, blingiga bijouterier och guldiga solglasögon lyfter Jönsson varje fikapaus.

Laid back semester-look

Jönssons semester-look andast lika delar Kuba och en sprallig Vanheden i Brunnbergs tolkning. En i Jönssons fall väldigt färgrann rutig kavaj är det perfekta komplementet till spännande sommarkvällar. Självklart bär Jönssons stråhatt till kavajen.

Gangsta-Jönsson

Piké med stora loggor och tjocka guldlänkar är detaljer favoriserade av vissa artister ur hip hop-eliten. Detaljerna signalerar ofta ”gangsta” och till en viss del alfahane. Självklart lånar vår vän Jönsson dessa attribut.

Den klassiska country-looken

Att dansband har släktskap med countrymusik är ingen hemlighet. Detta släktskap visar Jönsson tydligt med vilda västern-munderingar. Här imponerar Jönssons klassiska filthatt med brodyr på ovansidan och en en iögonfallande western-kavaj med ormskinnsdetaljer. Ihaaa, säger vi.

Bilmeckar-stajlen

Tänk dig en källare där väldigt snacksalig bilmeck meckar stora jänkare. Tänk dig då hur den den snackiga bilmecken ser ut när han ska gå på kalas.

De viktiga detaljerna

SKOR På fötterna har Jönsson självklart snakeskinns. Olle lämnar nog inte hemmet utan sina snakeskins.

HÄNGSLEN För en man med viss rondör är hängslen ett självklart val. Samtidigt är det något löjligt och lökigt med hänglen. Det löser Jönsson snyggt med att lite sådär avslappnat låta ett hängsle vara oknäppt.