Dödsboet hotas dras inför rätta för sexbrott

Två män har stämt Michael Jackson för att ha förgripit sig på dem som barn

1 av 3
Michael Jackson stod ­inför rätta 2005 för att ha förgripit sig på barn. Utanför ­demonstrerade många, både mot och för honom.
NÖJE

Två gånger undkom Michael Jackson en fällning för att ha förgripit sig på minderåriga pojkar.

Nu kan hans dödsbo fällas för samma sak.

Två nu vuxna män är beredda att hänga ut popikonen i en ­rättegång.

Den ene är Britney Spears och Justin Timberlakes koreograf, Wade Robson. Den andre är James Safechuck, som en gång medverkade i en Pepsireklam med Jackson.

Båda har stämt Jacksons dödsbo för det popstjärnan ska ha utsatt dem för. Men stämningarna lämnades in 2013 och 2014, långt ­efter Jacksons död 2009.

I morgon ska en ­domare enligt New York Post avgöra om målet får fortsätta.

Berg av bevis

Lyckas männen har de en fördel i jämförelse med de tidigare ­fallen. De kan använda sig av det berg av bevis mot popstjärnan som togs fram då Jackson utreddes av polis.

Safechuck, nu 36, träffade Jackson första gången 1987, då han var åtta. Han tänker vittna om att Jackson på en turné ett år senare förgrep sig på honom upprepade gånger och ­senare skrev en check på mer än 8,5 miljoner kronor till Safechucks pappa, som jobbade som städare.

Helomvändning

Robson, nu 32, har gjort en helomvändning de senaste åren.

När Jackson 2005 stod åtalad medgav han att han hade delat säng med popstjärnan i minst ett år. Men han försäkrade samtidigt att Jackson aldrig förgripit sig på honom.

Den bilden ändrades, säger han, efter att han själv blivit pappa.

- Jag levde i tysthet och i förnekelse i 22 år.

Robson uppger nu att han var sju när Jackson först förgrep sig på honom.

Källor uppger för New York Post att det rör sig om minst 20 unga offer som tillsammans med sina föräldrar fick cirka 1,7 miljarder kronor för att hålla tyst.