Kanal 5 tillbaka i Telias kanalutbud

1 av 2
NÖJE

SBS Discovery gör comeback hos Telia efter avtalsbråket.

Parterna har kommit överens – och ger kunderna ett större programutbud.

– Vi är oerhört glada att vara tillbaka med alla våra kanaler på Telias plattform igen efter ett kortare uppehåll, säger Jonas Sjögren, vd för SBS Discovery TV i ett pressmeddelande.

Drygt 700 000 hushåll påverkades när Telia och tv-jätten SBS Discovery inte kunde komma överens i slutet av mars.

Där SBS Discovery menade att Telia inte värderat utbudet tillräckligt högt menade Telia att SBS Discovery erbjudit ett för dyrt paket i förhållande till kanalernas tittarsiffror.

Det resulterade i att Telia tog bort programutbudet för sina kunder och därmed släckte kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1 och 2, Animal Planet och TLC.

Men från och med i dag är de tillbaka, skriver SBS Discovery i ett pressmeddelande.

”Delar besvikelsen”

Förutom det gamla programutbudet så kommer SBS Discovery att erbjuda ett ännu större utbud än tidigare för Telias tv-hushåll. Snart lanseras Sveriges första renodlade crimekanal, Investigation Discovery, för kunderna. Där kommer även Aftonbladets kriminalprogram ”Brottscentralen” att finnas tillgängligt.

– Vi är oerhört glada att vara tillbaka med alla våra kanaler på Telias plattform igen efter ett kortare uppehåll. Vi delar besvikelsen som våra tittare upplevt under den tid de inte kunnat följa sina favoritkanaler och profiler, säger Jonas Sjögren, vd för SBS Discovery TV, i ett pressmeddelande.

Även Kanal 5 är glada att vara tillbaka i hushållen.

– Glädjande nog gör våra kanalerna comeback hos Telia redan idag onsdag 8 april, skriver kanalen på sin Facebook-sida.

Få fullständig koll på vad som händer i nöjesbranschen - följ Nöjesbladet på Facebook