Skakig väg mot nya Fast & furious

Många frågetecken kring en ny ”Fast & furious”-film

1 av 4
Paul Walker i film nummer sju.
NÖJE

När en film spelar in långt över fyra miljarder kronor på mindre än en vecka är det så gott som givet att det blir en upp­följare.

Således är vi garanterade en ”Fast & furious 8”.

Men vägen dit kan bli skakig.

Huvudrollsinnehavaren Vin Diesel har redan planer för en åttonde film. Denna gång vill han att den ska utspela sig i New York.

Redan nu tycks regissörsstolen stå tom.

James Wan, 38, som gjorde del sju, är inte tillgänglig förrän han spelat in skräck­filmen ”The conjuring 2”, som påbörjas i oktober. Filmbolaget Universal skulle kunna anlita en ersättare.

Kontrakt har gått ut

Men Hollywood Reporter skriver att Justin Lin, som gjorde del tre till sex, är upptagen med ”Star trek 3” och några alternativ har inte tagits fram ännu.

Dessutom riskerar pro­cessen att försvåras av kontraktsförhandlingar. Källor uppger för tidningen att kontrakten för flera av de ledande personerna gått ut. Samma sak gäller för Dwayne ”The Rock” Johnson, som varit med sedan del fem, ”Fast five”.

För del sju filmade han bara i tio dagar.

Vill spela in i New York

Planer på en fortsättning saknas dock inte. Huvudrollsinnehavaren Vin Diesel, som brukar ta fram storyn med manusförfattaren Chris Morgan och en regissör, har sagt att han vill att nästa del ska utspelas i New York.

– Storyn måste innehålla något som är lockande för oss alla. Filmen måste bli lika bra eller bättre än del sju, säger producenten Neal Moritz.