Ex-makarna Kronér oense om miljontillgångar

1 av 3 | Foto: ANDERS DEROS
Christina och Lasse Kronér.
NÖJE

Lasse Kronér och ex-frun Christina kan inte enas om hur miljontillgångarna ska fördelas efter skilsmässan.

Nu tar de hjälp av en bodelningsförrättare.

– Man ansöker om en sådan istället för att bolla det mellan parterna utan att komma någonvart, säger Lasse Kronérs ombud Ann-Christin Hemsedahl till Nöjesbladet.

Programledaren Lasse Kronér, 52, och hans ex-hustru Christina Kronér, 47, har ansökt om en bodelningsförrättare för att de inte kan komma överens om hur deras tillgångar ska fördelas.

I ansökan från Odevall advokatbyrå till tingsrätten, som inkom den 10 april, står det "sedan Varbergs tingsrätt 2015-01-20 dömt till äktenskapsskillnad har parterna inte kunnat enas om bodelning".

– Jag kan inte säga någonting specifikt om ärendet. Men generellt är det så att man inte är ense om vissa frågor. Eller att man vill ha en ordförande som styr upp handläggningen för att man inte är överens. Istället för att bolla det parterna emellan utan att komma någonvart, säger advokat Ann-Christin Hemsedahl till Nöjesbladet.

Miljonvinst

Lasse Kronérs bolag Stora Iserås Onsala Förvaltnings AB gjorde en vinst på 4,1 miljoner kronor enligt den senaste årsredovisningen.

I en intervju med Nöjesbladet för ungefär ett år sedan hade Lasse Kronér svårt att formulera den exakta orsaken till separationen.

– Men mitt yrkesliv påverkar ganska mycket. Jag har tre tv-program på gång, en teaterföreställning, en skiva, ett nytt sällskapsspel och tre nya företag. Jag trivs väldigt bra med jobbet och Tina har varit en förutsättning för att jag ska kunna jobba så mycket eftersom vi har två barn. Och då måste man säga att jobbet påverkar.

– Man kommer hem mitt i natten när alla andra sover, och så vidare. Det är svårt att hålla ihop. Det är inte det lättaste i världen när man lägger så mycket tid på jobbet. Jag skulle ha svårt att tro att det inte har sin del i detta.

Bland annat äger Lasse Kronér en fastighet i Kungsbacka med ett taxeringsvärde på 2,2 miljoner kronor.

Det finns inget äktenskapsförord registrerat.

– Gäller det pengar eller något sådant har jag inga kommentarer över huvud taget, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

Nöjesbladet har sökt Christina Kronér.