Suge Knight ställs inför rätta misstänkt för mord

Fördes akut till sjukhus efter beskedet

1 av 3
NÖJE

Under domstolsförhandlingen på torsdagen fastslogs det att Suge Knight kommer ställas inför rätta misstänkt för mord.

Hiphopmogulen som nu riskerar livstids fängelse fördes akut till sjukhus efter beskedet, skriver nyhetsbyrån AP.

I väntan på rättegång kan Knight släppas fri mot borgen.

Suge Knight, 49, misstänks för mord och mordförsök sedan han i januari körde på två personer med sin bil efter ett gräl.

Den ene mannen dog av sina skador.

Under domstolsförhandlingen på torsdagen hävdade Suge Knight att han agerade i självförsvar efter att ha blivit attackerad av männen, skriver nyhetsbyrån AP.

Ställs inför rätta

Men domaren köpte inte förklaringen och beslutade att Suge Knight ska ställas inför rätta där han förväntas svara på åtalspunkterna mord, mordförsök och smitning.

Om hiphopmogulen, som bland annat grundat skivbolaget Death row records, fälls, riskerar han livstids fängelse.

Efter avgörandet fördes Suge Knight akut till sjukhus, säger sheriffens talesperson till AP. Talespersonen vill inte avslöja orsaken men uppger att det handlade om en medicinsk nödsituation.

”Behandlas värre än Manson”

Det är andra gången på en kort tid som Suge Knight kollapsat i domstolen.

För knappt en månad sedan svimmade han efter att domen fastställt en borgensumma på drygt 216 miljoner kronor. Summan har nu minskat till cirka 90 miljoner kronor. I väntan på rättegång kommer Suge Knight troligen släppas fri mot borgen efter den kraftiga sänkningen, skriver TMZ.

Enligt nyhetsbyrån AP har Suge Knights advokat Matthew Fletcher inte svarat på frågor om den före detta skivbolagsbossens hälsa efter den senaste kollapsen. Fletcher har tidigare rasat mot att Knight inte fått medicin för sin diabetes.

– Han behandlas värre än Charles Manson, har advokaten sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM