Hemliga mejlet avslöjar Kinnamans storbråk

1 av 2
NÖJE

Wikileaks publicerar över 170 000 känsliga mejl som läcktes i samband med hackerattacken mot Sony.

Ett mejl visar ett storbråk mellan Joel Kinnaman och Sony i samband med lanseringen av ”Robocop”.

Hollywoodstjärnan hotar i vredesmod hoppa av marknadsföringen av storfilmen, enligt mejlet.

Filmbolaget Sony utsattes för en omfattande hackerattack i slutet av förra året.

Efter attacken, som kopplades till en nordkoreansk grupp, spreds flera känsliga mejl som bland annat ledde till att Sonychefen Amy Pascal sparkades.

Nu uppger Julian Assanges organisation Wikileaks i ett pressmeddelande att de kommit över materialet och gjort det tillgängligt i en sökbar databas, skriver Hollywood Reporter.

Kinnaman i häftigt ordbråk

Fram träder bland annat ett storbråk mellan Joel Kinnaman och Sony – som stod bakom storfilmen ”Robocop” där den svenske Hollywoodstjärnan gjorde huvudrollen.

I ett mejl läxar Kinnaman upp filmbolaget för att begå amatörmisstag efter att Sony publicerat promotionbilder som i stället för skådespelaren visar en stuntman.

När en Sonyanställd svarar att Kinnaman hade godkänt bilderna kontrar skådespelaren med att det inte är sant. 

”Bristen på ansvarstagande är upprörande”, skriver Hollywoodsvensken.

Hotar hoppa av pr-planen

Joel Kinnaman hotar senare med att inte ställa upp på att göra reklam för filmen i mejlen som är daterade till december 2013.

”Fram tills det här är åtgärdat känner jag mig inte bekväm att göra någon mer marknadsföring”, skriver Kinnaman tillbaka.

I en annan mejltråd där flera högt uppsatta Sonychefer, bland annat Amy Pascal ingår, diskuteras David Lagercrantz kommande ”Millennium”-roman och vad som förefaller vara viktiga delar av handlingen.

Sony: ”Kriminell handling”

I pressmeddelandet skriver Wikileaks att mejlen och dokumenten tillgängliggörs för att det ”tillhör offentligheten”. Wikileaks menar att filmbolaget har kopplingar ända in i Vita huset.

I ett uttalande till Hollywood Reporter fördömer Sony Wikileaks agerande och kallar det för en ”kriminell handling”

”Vi håller absolut inte med Wikilekas uppfattning om att det här materialet tillhör det offentliga rummet och vi kommer att fortsätta kämpa för trygghet, säkerhet och integritet för vårt företag och för våra över 6 000 anställda”, skriver företaget i ett uttalande.