Ricky Gervais i vilt bråk med jägare

1 av 4 | Foto: AP
Ricky Gervais drar ofta en lans för djurens rätt.
NÖJE

Komikern Ricky Gervais är på krigsstigen.

På Twitter går han till attack mot storviltsjägaren Rebecca Francis som glatt poserar bredvid djuren hon precis dödat.

”Vad måste ha hänt dig i ditt liv för att du ska vilja döda ett vackert djur och sedan lägga dig bredvid den med ett leende?”, skriver Gervais.

Nu har jägaren svarat på den massiva kritiken.

Det var under måndagen som komikern, skådespelaren och regissören Ricky Gervais la upp en bild på ”Eye of the hunter”-programledaren och jägaren Rebecca Francis där hon med ett leende ligger bredvid en giraff hon precis dödat. Något som gjort Gervais mycket upprörd, skriver Us Weekly.

”Vad måste ha hänt dig i ditt liv för att du ska vilja döda ett vackert djur och sedan lägga dig bredvid den med ett leende?”, skrev han då på Twitter.

Bilden har sedan dess blivit retweetad över 30 000 gånger. Och Gervais är inte den enda som tagit sig illa vid av bilden. Strax därefter blev Rebecca Francis dödshotad av flera av hans följare, där många skrev att hon borde skjutas i stället för djuren.

Jägaren förklarar sig

Dagen efter uttalade sig Francis om hennes beslut att döda giraffen. Däremot förklarade hon inte varför hon poserar med djuren på det sättet hon gör.

Bland annat sa hon att bilden togs för fem år sedan i Afrika och att giraffen blivit avvisad av sin grupp, var gammal och nära döden. Därför valde hon att döda djuret så att lokalbefolkningen kunde få mat.

”Jag valde att hedra hans liv genom att ge honom till andra och jag ångrar inte det för en sekund. När han var död fanns det människor som väntade på att ta hans kött. De tog också hans svans för att göra smycken, hans ben för att göra andra saker, och slösade inte en enda del av honom. Jag är tacksam för att vara en del av något så bra”, lyder en del av uttalandet.

Står upp för djuren

Men förklaringen bet inte på Ricky Gervais, som nu lagt upp ännu en bild på Rebecca Francis där hon sitter på ett dött lejon med ett leende.

”Hon dödade säkert den här också för att mata den stackars lokalbefolkningen”, skrev han skämtsam som svar till en av sina följare.

På torsdagen förklarade Ricky Gervais sin ståndpunkt ytterligare.

”Jag vet att vi alla är olika och jag förväntar mig inte att 'Trophy Hunters' ska ändra sina vanor, men jag kommer alltid att göra min röst hörd för djuren, eftersom jag kan”.

Dessutom svarade han till sina kritiker:

”Jag önskar att folk kunde sluta blanda ihop jakt för att äta och jakt för spänningens skull, betar, eller för att hänga en utrotningshotad art på en jävla vägg”.