Därför sparkar Jay Z svenskarna

1 av 3
NÖJE

Nöjesbladet har tidigare berättat att Jay Z sparkar ett 20-tal Tidal-anställda i Sverige, Norge och Danmark.

I ett uttalande bekräftar bolaget uppgifterna att Tidals vd byts ut – men de går inte in på i detalj kring nedskärningarna.

– Vi effektiviserar företaget, säger nytillsatte vd:n Peter Tonstad.

Techsajten Breakit rapporterade först om att Jay Z och de övriga ägarna bakom hajpade musiktjänsten Tidal bestämt sig för att sparka sina anställda i Sverige.

Under torsdagen växte historien när Nöjesbladet, baserat på uppgifter från en insatt källa, kunde avslöja omfattningen.

Enligt källan drabbades en handfull personer i Sverige och 12-14 anställda på kontoret i Köpenhamn.

Även Oslokontoret fick en hård smäll. Nöjesbladet kunde berätta att bland annat vd:n Andy Chen skulle bytas ut. Totalt uppges det röra sig om ett 20-tal medarbetare som får sparken.

”En mörk dag”

För de anställda var beskedet ett dråpslag.

– Det är en mörk dag och för jobbigt att prata om just nu, sa en Tidalanställd.

Trots upprepade försök att få kommentarer lade Tidal locket på. Presschefen och styrelsemedlemmar var under torsdagen otillgängliga för kommentarer.

Men nu bekräftar Tidal en del av Nöjesbladets uppgifter.

Vill effektivisera Tidal

I ett uttalande står det klart att Andy Chen mycket riktigt fått gå från jobbet som vd. Han ersättas av Peter Tonstad som arbetat för Tidals moderbolag Aspiro sedan 2010.

– Jag tror på Tidal och vad laget gör för att påverka förändringen som musikindustrin behöver. Vi effektiviserar företaget och fokuserar om våra resurser för att garantera att att plattformen fortsätter växa, säger Tonstad i uttalandet.

Jay Z:s innersta bolagskrets uppges oroa sig över att Tidal inte haft kontroll över uppgifterna som läckt till Nöjesbladet och Breakit.

– Tidals jurister har börjat ringa runt till de anställda för att försöka få reda på vem som läckt, säger en källa till Breakit.