Från miljöhjälte – till miljöbov

DiCaprio flög med privatjet sex gånger – på sex veckor

1 av 4 | Foto: AP
Leonardo DiCaprio.
NÖJE

Leonardo DiCaprio gillar att engagera sig i miljöfrågor.

Nu hängs han ut som hycklare.

Hackerattacken mot Sony visar att han inom loppet av sex veckor flög privatjet fram och tillbaka mellan Los Angeles och New York sex gånger.

Miljonresor

Bortsett från nedsmutsningen kostade resorna närmare två miljoner kronor.

Radaronline rapporterar att Wikileaks läckor från Sonys reseföretag avslöjar att ”Titanic”-stjärnan levde som rena ”Wolf of Wall Street”-slösaren när han mellan april och maj 2014 gjorde sex tur- och returresor mellan USA:s kuster i privatjet. Förutom lyxresorna fick han mat och hade privata bilar som väntade på honom vid destinationerna.

Arbetar för miljösajt

Beteendet går tvärt emot hans arbete för webbsajten Green world rising. Sajten uppmanar bland annat världen att ”Lätta på koldioxidutsläppen”.

Sajten har också en miniräknare som gör att man kan se hur stora avtryck man gör på miljön hemma, på jobbet och i skolan.

Tog emot pris

Fyra månader efter klippkortsresandet genomförde DiCaprio ytterligare en tripp till New York för att ta emot ett miljöpris, utdelat av organisationen Clinton global citizen.

I tacktalet uppmanade stjärnan oss alla jobba hårdare för miljön:

– Vad säger det om oss att vi bryr oss så mycket om att få vår ekonomi att växa, men gör så lite för att skydda vårt enda hem?