”Snickar-Björn” dumpar Martin Timell – går till konkurrenten

Lämnar TV4:s ”Äntligen hemma” – för TV3:s ”Husräddarna”

1 av 4 | Foto: TV4
Björn "Snickar-Björn" Christiernsson tillsammans med Martin Timell i ”Äntligen hemma”.
NÖJE

Från TV4:s ”Äntligen hemma” till TV3:s ”Husräddarna”.

"Snickar-Björn” lämnar Martin Timell efter elva år – med blandade känslor.

– Jag behövde förändra för att få en nytändning, säger Christiernsson till Nöjesbladet.

Björn "Snickar-Björn" Christiernsson, 40, har i elva år varit en av TV4:s ”Äntligen hemma”-profiler. Nu tar han steget över till TV3 och blir deras profil i program som ”Husräddarna”. Utöver detta är två andra program på gång där han ska vara programledare.

– ”Husräddarna” är ett jäkligt viktigt program. För vi hjälper folk på riktigt. Det är inget "hittepå-tv". Det ska bli jävla bra tv, säger Björn Christiernsson till Nöjesbladet.

”Nytändning”

– Att lämna ”Äntligen hemma” efter elva år är med blandade känslor. För att utvecklas och få en nytändning behövde jag förändra. Jag har väldigt mycket idéer. Bakom varje byggprojekt finns det en man eller kvinna som har en dröm eller plan. Där finns det möjligheter att väva in sånt. Jämfört med ”Äntligen hemma” som var ett bra format, men samtidigt ganska stelt på det sättet, säger Christiernsson.

Nu blir det mer fokus på dig?

– Det blir det absolut. Jag tror att det blir en rolig och spännande höst för mig.

Martin Timell har tidigare sagt till Dagens media att han tycker det är roligt att Björn Christiernsson får nytt jobb, även om det är hos en konkurrerande kanal.

– Jag är jätteglad över att Björn har fått ett jobb som han gillar. Han fick inte jobba så mycket som han ville hos TV4 och han måste ju försörja sig, så det här är jättekul för Björn, säger Martin Timell till Dagens Media.

FAKTA

Det här är Björn Christiernsson:

Ålder: 40

Familj: Fru och två barn.

Bor: Haninge ("Byggt huset själv från grunden, under 16 månader, och gjort film om det vilket kan ses på Youtube om man söker ”Björn bygger bo”).

Bakgrund: Varit Martin Timells kollega i TV4:s ”Äntligen hemma” i ungefär elva år. Han är även entreprenör i det egna bolaget BCWW som säljer snickarkläder riktade till barn.