Kändiskrögaren dömd – misshandlade sitt ex

Dömd till samhällstjänst i spansk domstol

Foto: DENNY LORENTZEN/SCANPIX SWEDEN
Kändiskrögaren har dömts för misshandel av sitt ex
NÖJE

Kändiskrögaren slog sin dåvarande sambo.

Domstolen på den populära spanska semesterorten dömer honom för att ha misshandlat henne både fysiskt och psykiskt.

Enligt domen accepterar krögaren sitt straff.

Kändiskrögaren misshandlade sin dåvarande sambo både fysiskt och psykiskt. Nu döms han till 60 dagars samhällstjänst. Han döms också till besöksförbud och får inte de närmaste två åren komma närmare sin exsambo än 500 meter.

I domen som Nöjesbladet tagit del av står också att kändiskrögaren inte får inneha eller bära vapen under två års tid. Han skall dessutom betala exflickvännens rättegångskostnader.

Motsätter sig inte anklagelserna

Kändiskrögaren har drivit ett flertal omskrivna restauranger under ett 20-tal år.

Domen i den spanska domstolen har gjorts enligt ett förenklat domstolsförfarande där den åtalade inte motsätter sig anklagelserna och därför accepterar sitt straff.

Det förenklade domstolsförfarandet kan i det spanska rättsystemet tillämpas på brott där maxstraffet är nio års fängelse. Systemet är till för att förkorta tiden i rättssalen och kräver att den anklagade är på plats i rättssalen för att där ge sitt uttryckliga medgivande till anklagelserna.

Kan inte överklaga domen

Rättegången var över på mindre än en halvdag.

Enligt de domstolshandlingar som Nöjesbladet tagit del av var kändiskrögaren närvarande under rättegången i domstolen på den populära semesterorten. Han valde via sin advokat att inte motsätta sig åklagarens beskrivning av det begångna brottet och därmed acceptera sitt straff. I och med detta kan kändiskrögaren inte överklaga domen.

Nöjesbladet har sökt kändiskrögaren upprepade gånger.

Nöjesbladet har pratat med exsambon, men inte heller hon vill kommentera domen.

ARTIKELN HANDLAR OM