David Hellenius får egen humorserie

Skämtar om hetsen att vara perfekt i ”Älskade Östermalm”

1 av 5
NÖJE

David Hellenius får en egen komediserie i TV4.

I ”Älskade Östermalm” spelar han personlige tränaren Magnus som drabbats av 40-årskris och kämpar med att vara ”rätt”.

– Det är en serie som ligger i tiden, säger han.

”Let's dance”, ”Hellenius hörna” och ”Idol” - David Hellenius, 41 har lett ett helt gäng av TV4:s storsatsningar. Nu får han en egen komediserie på kanalen. I "Älskade Östermalm”, skapat av honom själv och regissören Staffan Lindberg, spelar han en personlig tränare med 40-årskris och riktigt risig självkänsla. Han är singel, dejtar fel tjejer och kämpar med karriären som dj.

– Jag har alltid varit sugen på att göra en serie som ligger i tiden, och nu handlar det så mycket om att vara äckligt perfekt och att visa upp det för sin omgivning. Det har aldrig varit så tydligt, säger David Hellenius.

”Är en jävla hets”

”Älskade Östermalm” tar upp fenomenet att ständigt vilja visa upp sig själv på sociala medier och att göra val utifrån vad andra tycker.

– Ingenting har hänt förrän man visar upp det för sin omgivning. Det är en jävla hets, men väldigt komiskt också.

Det är tacksamt att driva med, menar David Hellenius.

– Det har nått någon slags kulmen nu. Man ska vara ute på whiskeyprovning och dagen efter vara uppe klockan 5 och köra crossfit och bära omkring på människor man inte känner. Och göra smoothies med ingefär och spenat, säger han.

Haft dålig självkänsla

Men att serien utspelar sig på Östermalm betyder inte att det är ett lyxliv som skildras.

– Det är snarare för att det är mest extremt där. Men det är inte bara ett Stockholmsfenomen, det finns i hela Sverige, osäkerheten på vem man är och förväntningarna på samhället.

Hur är det med din egen självkänsla?

– Jag är precis som alla andra, det går upp och ner. Det är klart att jag också har perioder ibland när jag tvivlat på mig själv. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men det är också därför det känns väldigt kul att få göra det här.

Flera kända namn

Förutom Magnus kretsar handlingen kring hans familj. Där finns bland andra mamma Ann som gift sig rikt och halvsystern Michelle som publicerar allt hon gör i snygga filter på Instagram. I rollerna syns Kajsa Ernst, Tommy Körberg och Helena af Sandeberg.

Hellenius har tidigare spelat i filmer som ”Sommaren med Göran” och ”Micke & Veronica”. Inspelningarna av ”Älskade Östermalm” startar i augusti. Serien har premiär under 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM