Zara Larssons producent: ”Mitt fel”

Bloggare: ”Ändå ganska häftigt att får vara citerad”

1 av 3 | Foto: Sveriges Radio
Zara Larsson.
NÖJE

Zara Larssons sommarprat den 25 juli har rört upp känslor – men inte bara positiva.

Nu ifrågasätts hon av bloggaren Louise Winblad som menar att Larsson lånat ett stycke ur bloggen.

Utan att nämna ursprungskällan.

Zara Larssons program i ”Sommar i P1” den 25 juli blir ifrågasatt.

Bloggaren Louise Winblad påstår att ett stycke hon skrev i sin blogg ”Hej hej vardag” den 7 juli citerades av Larsson i sommarpratet – utan att bloggerskan kreddades.

Blev förvånad

Louise Winblad blev förvånad när hon rattade in ”Sommar i P1” en dag:

”Jag hinner tänka en del. Varför har ingen sagt något? Har ingen jag känner hört hennes sommarprat? Nämner hon ”hej hej vardag” eller mitt namn? Fast det var just det, hon angav inte någon källa. Hon pratade vidare. Om viktiga saker, absolut! Men det kändes ändå snopet på något sätt.”

Här är stycket som till synes citerades av Zara Larsson:

”Om jag möter dig, du man som inte är en våldtäktsman, som inte tänker kränka mig eller döda mig eller på annat sätt ta tillfället i akt för att du möter en ensam tjej, så är jag ledsen att du blir offer för min rädsla, att jag dömer dig där och då. Att jag har telefonen redo att ringa hem och nyckelknippan i knuten näve. Jag är ledsen att jag misstänkliggör dig bara för att du råkar vara man och ute och gå på samma ställe som jag. Men jag har tyvärr inte råd att chansa.”

”Ganska häftigt”

Bloggerskan tar dock det hela med ro.

”Ändå ganska häftigt att får vara citerad i ett sommarprat tycker jag! Även om inte så många vet att det var jag. Jag vet det i alla fall!”

Nöjesbladet söker Zara Larsson för en kommentar.

Enligt programmets producent Henrik Johnsson hade Zara Larsson en hänvisning med i programmet – som klipptes bort.

– Det är mitt fel, det var jag som slarvade bort källhänvisningen. Men Zara har nu mejlat bloggaren och förklarat och bett om ursäkt, så det är ingen som är arg på någon längre, säger Henrik Johnsson till TT.