Så hyllas Rebecca Ferguson i USA

”Stjäl showen som den mystiska Ilsa Faust”

1 av 5 | Foto: MAGNUS SUNDHOLM
Rebecca Ferguson.
NÖJE

Svenska Rebecca Ferguson, 31 har redan prisats av sin kollega Tom Cruise.

Nu stämmer utländska medier in i hyllningskören.

”Se upp Tom Cruise, Rebecca Ferguson är redo att ge sig in i matchen”, skriver USA:s största kändistidning People.

Svenska Rebecca Ferguson började sin skådespelarkarriär som Anna Gripenhielm i TV4:s såpa ”Nya tider”. I fjol nominerades hon till en Golden Globe för tv-serien ”The white queen”, men först nu har hon fått sitt stora genombrott.

Ett ha handplockats till gigantproduktionen ”Mission impossible: Rogue nation” hyllas hon till skyarna av både publiken och huvudrollsinnehavaren och superstjärnan Tom Cruise.

– Hennes rollfigur är mystisk, underbar och kraftfull. När jag tittar på henne – och det är samma sak när vi visar filmen för publik – fångas man, har Cruise berättat.

”En av Hollywoods mest orädda skådisar”

Nu får han medhåll av flera utländska medier – som stämmer in i hyllningskören om svenskan.

Den amerikanska kändistidningen People uppmärksammar Rebecca Fergusons insats i ”Rogue nation” genom att kalla henne för ”en av Hollywoods mest orädda skådespelare”. Det eftersom hon gjorde de flesta av stunttricken i filmen själv.

People passar också på att ge läsarna grundlig presentation av Rebecca. Tidningen skriver att hon inte var nervös för att träffa Tom Cruise och att hon är en fena på att rulla svenska köttbullar.

”Stjäl showen”

People är inte det enda utländska medium som tror på Rebecca Ferguson. Entertainment Weekly skriver att hon ”stjäl showen som den mystiska Ilsa Faust” trots att hon delar den med flera stora namn.

Rebecca Ferguson själv har svårt att ta in hyllningarna.

– Jag tycker att det är svårt att ta emot smicker. Jag skulle vilja kunna återgälda det och ge något tillbaka. Men jag känner mig väldigt glad över att han (Tom Cruise, reds. anm.) gillar det, för jag vill vara del av något som han är stolt över och som jag är stolt över, sa hon till Nöjesbladet i juli i år.

ARTIKELN HANDLAR OM