”Snabba cash”-Fabian blir fri från cancern

Glädjebeskedet: ”Jag kommer att överleva”

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Fabian Bolin
NÖJE

I juli i år diagnostiserades ”Snabba Cash”-skådisen Fabian Bolin, 28, med leukemi.

Efter upprepade cellgiftbehandlingar fick han i tisdags glädjebeskedet - han kommer att bli helt frisk.

– Bara för att vara 100% tydlig med er mina vackra änglar; jag kommer att överleva, skriver han på sin Facebooksida.

Skådespelaren Fabian Bolin, mest känd för rollen som Philipp i ”Snabba Cash”, hade känt sig sliten i flera månader när han i slutet av juni drabbades av enorma bröstsmärtor under en middag.

Han åkte in till läkaren akut, och strax efteråt kom beskedet: Han hade drabbats av leukemi, eller blodcancer.

”Jag kommer att överleva”

I tisdags fick Fabian äntligen veta att han kommer att bli helt frisk, och meddelade den glädjande nyheten på Facebook.

”Naturligtvis går jag rakt på sak. Vi blev i dag informerade av läkarna på Karolinska Solna följande: Hela mitt blodsystem, samt min ryggmärgsvätska är nu fritt från blodcancer. Bara för att vara 100 % tydlig med er mina vackra änglar; JAG KOMMER ATT ÖVERLEVA”, skriver han.

”Hela kroppen expanderar”

Sedan Fabian fick diagnosen har han genomgått cellgiftsbehandling, och dokumenterat hela förloppet på sin blogg ”Fabian Bolin war on cancer”. Vägen mot en frisk kropp har varit tuff, och Fabian har bland annat haft problem med viktminskning och med sömnen.

”Okej, tänk er att ni inte kan känna marken, alltså att du konstant sjunker. Och sen, samtidigt, så känns det som att hela kroppen expanderar”, beskrev Fabian biverkningarna av cellgifterna på sin blogg för drygt en vecka sedan.

Behandlas till nästa år

Under behandlingen har han flyttat hem till Stockholm från London. Nu väntar steg två i kampen mot blodcancern. Fabian ska genomgå en så kallad A-B-C blockbehandling fram till februari 2016.

”Det betyder att jag kommer att behandlas av läkarna som om blodcancern fortfarande var kvar i min kropp. Jag vet att de här 27 veckorna kommer att vara väldigt tuffa för mig, både fysiskt och mentalt. Men det faktum att jag vet att jag lagar så många trasiga själar genom detta gör att det känns helt värt det, okej?”, skriver han på sin blogg.

FAKTA

Leukemi

Ett samlingsnamn för olika sorters cancer i benmärgen där blodet bildas. Det finns olika sorters leukemier, som delas in i olika grupper.

Trötthet, blåmärken och återkommande infektioner kan vara symptom på leukemi.

Behandlingarna varierar beroende på vilken slags leukemi man drabbas av. Ofta kombineras flera behandlingar.