Pojkvän vs pojkvän

Läckbergs & Lena Ph:s killar i ’Gladiator’-utmaning

1 av 8 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
Lena Philipsson och Pierre Leander
NÖJE

Dags för en pojkväns­duell?

Pierre Leander vill ­utmana Simon Sköld i ­”Gladiatorerna” och Sköld antar utmaningen.

– Jag vinner definitivt, säger han till Nöjesbladet.

Lena Philipssons pojkvän Pierre Leander, 41, bestämde sig för att utmana Camilla Läckbergs kille Simon Sköld, 28, efter att paret uttryckt sitt intresse för att tävla i kärringkånk nästa år efter att ha sett ­Lena och Pierre göra det.

– Jag tyckte att de kan hålla sig till dansen, medan jag och Lena kan hålla på med vår grej. De behöver inte göra det som vi gör. Men i stället tänkte jag att vi kan mötas i ”Gladiatorerna”-arenan och så gör vi upp, han och jag, säger Leander.

Om utmaningen blir av kommer det samtidigt vara för en god sak, där vinnaren ska skänka pengar till Barncancerfonden.

”Är mycket större”

Leander, som bland ­annat springer, simmar och gymmar, ser sig själv som den givna vinnaren.

– Jag har träffat Simon och jag är åtminstone 25 centimeter längre och ­väger säkert 25 kilo mer. Så jag tänker mig att det säkert skulle se kul ut, att jag är så mycket större. Samtidigt är han ju mycket yngre än mig.

Simon Sköld, som håller på med MMA, antar utmaningen och gillar att det är för en god sak.

– Det är roligt, jag älskar utmaningar så jag tycker att det är jättekul. Vi får se vad det landar i. Jag tror att han ser mig som ett bra motstånd, han har väl allt att vinna och inget att förlora!

Självklart ser även han sig som vinnaren i en eventuell tävling.

– Definitivt. Pierre är mycket mer av en uthållighetsidrottare, men i ”Gladiatorerna” handlar det mer om att vara explosiv. Det är korta utmaningar och ­ronder och det tror jag är till min fördel.

”Många bollar”

Vad tycker Lena och ­Camilla om det här?

– Lena vet att jag har många bollar i luften och det här är helt i linje med vad jag vill syssla med i framtiden. Alltså kreativa projekt för en god sak. Som böcker, konst, events och allt möjligt för att dra in så mycket pengar som möjligt till välgörenhet. Detta är naturligtvis något hon stöttar och backar upp mig i till fullo, säger Pierre Leander.

– Camilla tycker att allt sådant här är jätteroligt. Hon vet ju att jag tycker det är kul och vi stöttar varandra i allt vi gör, säger Simon Sköld.

Frågan nu är om duellen överhuvudtaget kommer att bli av.

– Vi har precis börjat diskutera den kommande ­säsongen av ”Gladiatorerna”, det är många olika pusselbitar som måste falla på plats. Men vi stänger inga dörrar så att säga, och jag känner till att intresset finns, säger TV4:s Pelle Porseryd, exekutiv producent för programmet.