Blir det Allsång för Sarah Dawn Finer?

Har tidigare tackat nej - nu bland SVT:s favoriter att ta över Allsång på Skansen

1 av 5 | Foto: PONTUS ORRE
Sarah Dawn Finer.
NÖJE

Förra gången tackade hon nej.

Men nu kan Sarah Dawn Finer återigen vara aktuell att ta över Allsång på Skansen.

– Hon är jätteduktig som programledare och har en otrolig artistkarriär. Sen vet jag att hon har mycket för sig och är otroligt efterfrågad, säger SVT:s Thomas Hall.

Efter två säsonger meddelade Petra Marklund i går att hon hoppas av Allsång på Skansen.

SVT fick beskedet i slutet av förra veckan och Thomas Hall, programchef för nöje började omedelbart att fundera över nya programledaralternativ.

– Det går inte att stoppa den tankegången, men det är fler än jag som måste komma tillbaka till jobbet så att vi kan ta ett snack om på vilket sätt vi ska tänka och vilka vi ska kontakta, säger han.

Kravprofilen klar

Men kravprofilen är redan klar, den skiljer sig inte från tidigare år.

– Dels är det en programledarinsats som kräver sin rutin och erfarenhet av att stå på scen inför publik och tv-publik och kunna hantera en stor livesändning. Och sen är det mycket musik så man bör ha en artistisk bakgrund så att man uppfyller det musikaliska alibit, säger Hall.

I Nöjesbladets chat har läsarna haft Sanna Nielsen och Sarah Dawn Finer som favoriter bland eventuella ersättare för Petra Marklund.

– Man kan göra bilden större än så. De senaste två åren har vi nog fått in omkring 40 till 50 programförslag från externa bolag där någon av dem varit deras förslag till programledare.

Uppgifter: tackade nej

Enligt uppgifter till Nöjesbladet var Sarah Dawn Finer SVT:s förstahandsval förra gången man letade programledare till Allsången, men när hon till slut tackade nej gick erbjudandet istället till Petra Marklund.

Thomas Hall bekräftar nu att både Sarah Dawn Finer och Sanna Nielsen finns på önskelistan inför nästa år.

– Sarah är ett jätteintressant namn. Hon är jätteduktig som programledare och har en otrolig artistkarriär. Sen vet jag att hon har mycket för sig och är otroligt efterfrågad, säger Hall.

Sanna Nielsen då?

– Också ett bra namn och jag har ju sett kvällstidningarnas omröstningar där hon också ligger bra till.

Sarah Dawn Finers skivbolag bekräftar nu att hon tidigare år fått frågan om att leda Allsång på Skansen, men att hon tackade nej på grund av andra åtaganden.

– Det är mycket roligt att folk vill se mig i denna roll och att dom tänker på mig i detta sammanhang och det är en ära att bli tillfrågad. Det finns såklart ett antal program på SVT nästa år som skulle vara av stort intresse att få programleda om det går ihop med mina andra åtaganden. Mer än så vet jag inte i nuläget, hälsar Sarah Dawn Finer via sitt skivbolag.

Sätter ihop lista med kandidater

På måndag ska SVT sätta i gång jakten på en ny programledare på allvar. Då ska man först sätta ihop en lång önskelista med tänkbara namn som man sen vaskar ner till omkring fem personer som på allvar kan komma att bli aktuella. Samtidigt arbetar SVT också med att plocka fram programledare till såväl Melodifestivalen som Eurovision song contest. Även där har Sanna Nielsen och Sarah Dawn Finer lyfts fram som tänkbara kandidater.

– Det blir nog svårt att kombinera nåt av dessa så om vi skulle hamna i en sån situation att flera program vill ha samma programledare så får vi koordinera det på avdelningen ihop med programledningen så att vi kommer överens, säger Hall.

Nöjesbladet har sökt Sanna Nielsen via hennes management.

Få fullständig koll på nöjesvärlden och bli galet allmänbildad på kuppen - Följ Nöjesbladet på Facebook