Hasse Andersson för sjuk för Rockbjörnen: ”Jag hostade så det blödde”

Nu tvingas den folkkära artisten att ställa in sin medverkan på kvällens gala.

1 av 3
Hasse "Kvinnaböske" Andersson.
NÖJE

Hasse Andersson, 67, tvingas ställa in sin medverkan på Rockbjörnen.

Den folkkära sångaren har drabbats av en svår halsinfektion och hög feber.

– Jag har jätteont i halsen och jag hostade så det blödde, säger han.

Han kom fyra i Melodifestivalen och med ”Guld och gröna skogar” fick Hasse Andersson en av årets största hits och dessutom en ny, yngre publik.

I kväll är han nominerad till en Rockbjörn för årets manliga artist och han skulle dessutom ha delat ut pris och framfört ”Guld och gröna skogar” för publiken i Kungsträdgården i Stockholm och alla Aftonbladets onlinetittare.

Tvingas ställa in

Men nu tvingas Hasse Andersson ställa in sin medverkan på grund av sjukdom.

– Jag är jättedålig, säger han över telefon.

– jag har åkt på en riktig halsinfektion och jag har fått feber och så där och det känns inte jättekul. Jag har varit vaken hela natten, säger han.

Hasse Andersson låter svag på rösten när Nöjesbladet når honom.

– Jag har jätteont i halsen och jag hostade så det blödde. Inte nån storblödning, men det var lite ljusrött. Nån kapillärblödning gissar jag, för att det blivit ansträngt av allt hostande.

Hasse Andersson befinner sig i Värmland men har sin husläkare i Skåne så nu försöker han tillsammans med sin fru Monica Forsberg att lokalisera en läkare som kan undersöka honom.

Är nominerad

Hasse Andersson är en av de fem nominerade till Årets manliga liveartist, och tävlar mot  AviciiDanny SaucedoEric Saade och Måns Zelmerlöw.

– Jag hade ju glatt mig, jag är ju nominerad och allt. Det är inte många gånger jag har fått ställa in i mitt liv, det är när jag legat på sjukhus, man tar sig igenom, men att sjunga nu när man är alldeles yr i huvudet, det funkar inte, säger han.

Nu ska han försöka följa Rockbjörnen-sändningen på webben istället.

– Jag ska hålla tummarna för mina kollegor. Och för mig själv så klart, säger han.