Vikander gör succé - med ”grod”-dans

Svenskan visar Jimmy Fallon hur midsommar ska firas

1 av 3
NÖJE

Alicia Vikander dansade små grodorna hos tv-stjärnan Jimmy Fallon.

Det blev både nubbe och ”Helan går” när Vikander och program­ledaren hade kräftskiva i ”The tonight show”.

– Det är en härlig dans, säger den hyllade skådespelaren.

Den svenska filmstjärnan bjöd dessutom på en uppvisning i ”Små grodorna”.

Alicia Vikander, 26, skördar framgång efter framgång i Hollywood.

De senaste åren har den svenska skådespelerskan bland annat medverkat i ”Testament of youth”, ”Ex machina” och ”The man from U.N.C.L.E” som regisseras av Guy Ritchie.

Oscarsfavorit

Nyligen var Alicia Vikander också inbjuden till ”The tonight show starring Jimmy Fallon”.

Där fick svenskan bland annat berätta hur det går till när man firar midsommar och kräftskiva. Dessutom bjöd Alicia Vikander på en rejäl uppvisning när hon dansade små grodorna till publikens jubel.

– Det är en härlig dans, alla mellan fem och 95 vet hur man gör, berättade Alicia Vikander.

Men showen tog inte slut där.

Alicia Vikander förklarade också den svenska traditionen kring kräftskivan och sjöng ”Helan går” innan hon och Jimmy Fallon skålade i en snaps.

Alicia Vikander har hyllats både för sin roll i ”Ex machina” och ”The man from U.N.C.L.E” som nyligen hade premiär. Hos flera medier är hon nu en förhandsfavorit att nomineras för en Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll.

Synts ihop med Fassbender

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Alicia Vikander har en relation med Michael Fassbender som hon spelade mot i Derek Cianfrances ”The light between the oceans”.

Båda har varit mycket tystlåtna kring romansen men i mitten av juni kunde Nöjesbladet publicera bilder på paret som hade en mysig middag tillsammans med vänner på lyxrestaurangen Sturehof i Stockholm. Paret hade ätit en skaldjursplatå och druckit nubbar. Efteråt sågs de lämna restaurangen tätt ihopslingrade.

Michael Fassbender har bland annat spelat i Quentin Tarantinos krigsfilm ”Inglorious basterds”, i flera ”X-men”-filmer samt i ”Shame”, som handlar om en sexmissbrukare.