Sanna Nielsen: ”Löjligt lycklig”

Kontraktet är påskrivet för ”Allsång på Skansen”

1 av 4 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Nöjesbladet kunde redan i tisdags avslöja att Sanna Nielsen tar över som programledare för ”Allsång på Skansen”.
NÖJE

Nu är kontraktet påskrivet och klart.

Precis som Nöjesbladet tidigare avslöjat – Sanna Nielsen tar över SVT:s ”Allsång på Skansen”.

– Jag är bara så löjligt lycklig, säger hon i ett pressmeddelande.

Nöjesbladet avslöjade häromdagen att Sanna Nielsen tar över ”Allsång på Skansen”.

Nu går SVT ut med ett pressmeddelande om att det är påskrivet och klart.

– Jag är bara så löjligt lycklig. Att få leda Allsången – ett av våra käraste program – som precis som Melodifestivalen har musiken i fokus, ska bli så himla roligt. Petra Marklund har gjort ett fantastiskt jobb och det är en stor ära att få efterträda henne och kliva upp som programledare på Allsångscenen i juni nästa år, säger Sanna i pressmeddelandet.

Gjorde två säsonger

Nielsen tar över efter Petra Marklund, som varit programledare för ”Allsång på Skansen” sedan 2014, men valde att hoppa av efter årets säsong.

– Vi har sedan tidigare haft en bred diskussion med Sanna om flera olika programprojekt hos oss på SVT. När Petra bestämde sig för att sluta, kändes valet av ny programledare därför självklart. Jag är jätteglad att Sanna tackade ja och att vi hittade en efterträdare så pass snabbt, säger Mathias Engstrand, SVT:s programbeställare för underhållning och sport.

Enligt Nöjesbladets uppgifter var det ett lätt beslut för SVT att utse Sanna Nielsen till ny programledare för ”Allsång på Skansen”.

– Hon är folkkär och hon har visat att hon kan leda ett program i och med Melodifestivalen och dessutom gjorde hon ju ett jättebra jobb som kommentator för Eurovision, säger en källa i nöjesbranschen.