Linda Bengtzing blir barnboksförfattare

Har drömt om att skriva böcker länge

1 av 3
Linda Bengtzing Bengtzing.
NÖJE

Linda Bengtzing startar ny karriär som barnboksförfattare.

Deckardrottningen Camilla Läckberg lovar att hjälpa till.

– Det här är något som snurrat runt i mitt huvud länge, säger Bengtzing.

I dag gick schlagersångerskan Linda Bengtzing, 41, ut med att hon ska bli författare. "Då Läckberg ska ha bebis och inte har tid att skriva, tar jag över! Jag har en barnbokserie som legat längst bak i mitt huvud länge" skriver Linda Bengtzing på Instagram.

Läckberg stöttar

"Haha, skönt att man får avlastning! Tar du deckaren också? PS. Vill du ha någon att bolla barnboken med är det bara att höra av dig!" svarar Camilla Läckberg, 40.

Linda Bengtzing bekräftar för Nöjesbladet att bokserien är på gång.

– Det känns jätteroligt. Det är något som har snurrat runt i mitt huvud länge. Och nu är det äntligen dags, säger Linda Bengtzing.

Ska säljas in

Hon har inte skrivit kontrakt med något bokförlag, men idéerna är färdiga och nu ska de säljas in till förlagen. Bengtzing är hemlighetsfull kring vad böckerna ska handla om, men avslöjar några detaljer.

– Det blir mycket taget från mitt eget liv på mitt Tourettes-aktiga språk. Inte så korrekt svenska utan mer som jag pratar, säger hon.

En särskild person i Linda Bengtzings liv kommer att vara en av karaktärerna i serien.

– Kärringa-Rut! Det är min mamma, säger hon och skrattar.

Dessutom skickar hon en lyckönskning till Camilla Läckberg och Simon Sköld som ska bli föräldrar.

– Jag hoppas att hon får en lättsam graviditet och att hon gör annat än att skriva barnböcker under graviditeten. Och så önskar jag dem ett jättestort lycka till, säger hon.

Få fullständig koll på nöjesvärlden - alltså FULLTSTÄNDIG koll på kändisbranschen, kändisar och deras fascinerande liv. Följ Nöjesbladet på Facebook här