Lisa Bonet ”äcklad” av Cosby-anklagelserna

Komikerns tv-dotter chockades av skandalen

1 av 9
NÖJE

Bill Cosby har anklagats för sexuella övergrepp av över 40 kvinnor.

För Lisa Bonet, som spelade hans dotter i ”The Cosby Show”, kom nyheten som en chock.

– Hon är lika oroad och äcklad som alla andra, men jag tror inte hon är insatt. Det här var nyheter för henne också, säger Bonets dotter Zoë Kravitz.

Den amerikanske komikern Bill Cosby, 78 ska ha förgripit sig sexuellt på sammanlagt över 40 kvinnor under loppet av flera decennier. Underhållaren ska också ha gett flera av dem narkotikaklassade preparat för att kunna genomföra sina övergrepp.

Sedan skandalen briserade har stora namn som Jerry Seinfeld och David Letterman tagit avstånd från Bill Cosby. Tidigare i år dumpades han av sin agentur Creative Artists Agency, som han representerats av sedan 2012.

”Har hållit tyst”

Skådespelaren Lisa Bonet, som under sju år spelade Bill Cosbys dotter i ”The Cosby Show”, chockades av nyheten om övergreppen, som i flera fall ska ha skett i samband med tv-inspelningar. Det berättar Bonets dotter Zoë Kravitz, 26 i en intervju med The Guardian.

Men familjen har inte pratat om skandalen.

– Hon har hållit tyst om det, till och med för mig. Jag tror bara att hon håller sig utanför det. Hon är lika oroad och äcklad som alla andra, men jag tror inte hon är insatt. Det här var nyheter för henne också, säger Zoë.

”En väldigt rak person”

Men skulle Lisa Bonet kunna göra något för att hjälpa kvinnorna eller utredningen, skulle hon göra det, menar hennes dotter.

– Hon är en väldigt rak person. Om hon kände att det fanns någonting världen behövde få veta som skulle kunna hjälpa i fallet eller hjälpa någon kvinna som utnyttjats skulle hon säga något, säger Zoë Kravitz.

Offentligt har Bill Cosby hela tiden nekat till anklagelserna. Enligt domstolshandlingar har han dock erkänt att han skaffat drogen Metakvaldon med avsikt att ge dem till unga kvinnor som han ville ha sex med.