Paolo Roberto döms efter krogbråk

1 av 3
Paolo Roberto
NÖJE

Tv-profilen Paolo Roberto fälls för våldsamt motstånd men frias för våld mot tjänsteman efter ett bråk i Umeå 2014, enligt SVT.

Han döms till dagsböter.

– Jag ser det som ett stor misslyckade i mitt liv att jag för första gången på 28 år blir dömd, skriver Roberto på Instagram.

Under tisdagen kom domen efter ett bråk i Umeå som TV4-profilen Paolo Roberto var inblandad i 2014.

Han misstänktes för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Den före detta boxaren Roberto fälls för våldsamt motstånd men frias för våld mot tjänsteman, skriver SVT. Han döms till dagsböter på sammanlagt 24 800 kronor.

”Förstår inte riktigt vad jag blir dömd för”

Under eftermiddagen kommenterade Paolo Roberto domen på Instagram.

– Tung dag idag... Som ni vet så var det lite rabalder upp på en krog i Umeå. I dag kom domen... Jag blev friad från två saker som dörrvakterna hävdade, nämligen att jag gett mig på en vakt och en gäst. Men sedan blev jag dömd för våldsamt motstånd... Förstår inte riktigt vad jag blir dömd för, skriver han.

Han beskriver händelsen som ett misslyckande.

– Jag ser det som ett stor misslyckade i mitt liv att jag för första gången på 28 år blir dömd! MEN jag blir alltid mer motiverad när det tar i mot och nu jävlar ska det jobbas! För det gäller att ha större framruta än backspegel i perspektivet på sitt liv.

”Tjafs utanför krog”

I slutet av 2014 hamnade Paolo Roberto i bråk med vakter på en krog vid Renmarkstorget i Umeå. Enligt åtalet hade han tagit strypgrepp på en man. När ordningsvakter gick emellan ska Roberto ha gjort kraftfullt motstånd. Senare omhändertogs han för berusning.

Efter incidenten skrev Paolo Roberto om vad som hänt på Instagram:

”Jag har i natt varit inblandad i ett tjafs utanför en krog och när en dörrvakt gick emellan och försökte låsa upp mina armar blev jag provocerad och arg”.

Han var redan då ångerfull.

"Jag vill bara säga att jag uppfört mig dumt, gapat och varit arg men jag har inte slagit någon och jag var inte speciellt onykter."

ARTIKELN HANDLAR OM