Christer Sandelin: Vill inte ha Åkesson som statsminister

Tar avstånd från SD i nytt inlägg

1 av 6 | Foto: URBAN ANDERSSON
Christer Sandelin.
NÖJE

Christer Sandelin ville ha Jimmie Åkesson som statsminister.

Nu ändrar han sig.

"Nej, jag vill inte ha Jimmie Åkesson som statsminister. Jag är medmänniska, inte en motmänniska. Men jag är frustrerad", skriver han.

För några veckor sedan skrev Freestyle-stjärnan Christer Sandelin att han vill ha Jimmie Åkesson som svensk statsminister:

”Finns det någon som tror att vi kan hjälpa 2 000 flyktingar som dagligen kommer in i vårt land?” skrev han.

Många, däribland ett stort antal svenska kända profiler gick i taket.

Men Christer Sandelin har hållt fast vid sin åsikt.

Fram tills nu. I ett inlägg på Facebook lanserar artisten en ny ståndpunkt:

”Nej jag är inte Sverigedemokrat. Nej, jag vill inte ha Jimmie Åkesson som statsminister.

”Jag är frustrerad”

Han menar att Åkesson är den enda som tidigare presenterat en politik han kan skriva under på:

”Jag är medmänniska, inte motmänniska. Men jag är frustrerad. Vi kan inte ta emot hur mycket flyktingar som helst. Och den enda i politiken som varit tydlig med det är Jimmie Åkesson. (Och nu även de flesta andra partierna så som Socialdemokraterna och i dag Moderaterna). Och där håller jag med. Men till skillnad från SD:s synsätt på flyktingar är min utgångspunkt praktiska, ekonomiska och humana skäl.”

Han kommenterar dock inte sin tidigare text eller varför han bytt ståndpunkt nu.

”Jag vill väl”

Christer Sandelin menar att han engagerat sig i frågan på grund av medmänsklighet.

"Kanske tänker jag för mycket på denna flyktingkatastrof som sköljer över oss inte längre känns hanterbar. Men det är sån jag är. Jag vill väl. Tror att många som jag, som är för ett medmänskligt samhälle, vill väl när människor far illa."

Han tar sedan ännu ett klart avstånd från SD:

Så för att vara tydlig; utöver flyktingfrågan står Sverigedemokraterna långt ifrån mina värderingar och det Sverige jag vill leva i”.

Sverigedemokraternas pressekreterare Christian Krappedal har inga synpunkter på den indragna, tidigare utsträckta, handen.

”Vem Christer Sandelin vill ha som statsminister är helt upp till honom. Det är hans eget beslut att fatta”, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

Kritiserade SD-attacken

Sandelin kritiserade i helgen Niklas Strömstedts känga mot Sverigedemokraterna i TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre” och kallade det ”sömnpiller”. Sedan kommenterade han del flykt av vänner han märkt av under den senaste tidens turbulenser:

”Undrar vad alla mina vänner på face tagit vägen :) Hade 4 000 när jag stängde av för 2 veckor sedan, kan det var skenheliga Niklas ’Sömnpiller’ Strömstedt som har varit i farten”

Nöjesbladet har inte lyckats nå Christer Sandelin.