Pernilla Anderssons svar på Bards föräldrahån: ”Hur utvecklas dina texter Bard?”

1 av 4
Pernilla Andersson
NÖJE

Alexander Bard attackerade folk som skaffar barn och kallade det ”idiotiskt”.

Det retade upp Pernilla Andersson.

”Mina texter är bättre nu, hur utvecklas dina texter, Barden?”, skriver hon på sin Facebooksida.

Alexander Bard gick hårt åt personer som skaffar barn och menar att man tappar gnistan och drivet i sitt eget liv när man fått smått.

– De äter upp en. De tar all energi och fokus, säger han i Framgångspodden.

Det har retat upp Pernilla Andersson som nu ger Bard mothugg på sin Facebooksida.

”Min karriär både som musiker och låtskrivare har gått bättre sedan jag skaffade barn. Sett i reda pengar har jag dubblerat omsättning, kunnat resa och turnera mer (dock mer koncentrerat än förr), släppa skivor och samtidigt haft den finaste guldklimp i världen som gjort mej till en bättre människa”, skriver hon.

”De blir tjocka”

Alexander Bard menar att ”ingen” som skaffar barn vet vilket ”commitment” det innebär.

– När ungen kommer säger det bara paff och så rasar de ihop. De blir tjocka, trötta och orkar inte göra någonting. Alla människor som skaffar familj och barn blir konservativa av naturen. De slutar tänka kritiskt, de vill inte förnya sig.

Pernilla Andersson håller med om att föräldraskapet tar mycket tid, men menar att det lyft livet till nya höjder.

”Jag kan inte se att jag "rasat ihop". Trött däremot. Jo, som fan. Men den här typen av intervjuer blev jag minst lika trött på innan mitt föräldrarskap. Ja, det är ett commitment. Big Time. Så värt. Jag saknar inget i mitt liv. Mina texter är bättre nu, hur utvecklas dina texter, Barden? Jag har rest och turnerat sen jag var 18. Mitt liv skulle blivit jävligt boring utan mitt barn. Likadant. Ego-pillamejinaveln instängt.”

”Sluta mobba barn i tv”

Alexander Bard menar att han själv drar vinstlotten när han coachar barnen när de växt upp i stället.

– Nu är jag 54 och mentor till massa 25-åringar. Jag inser att jag bara har väntat ut allting, låtit de andra föda barnen och sen går jag bara och snor de bästa ungarna, adopterar dem mer eller mindre. Det är en mycket bättre taktik för då slipper jag blöjor och bajs, arv och alla såna där saker.

Pernilla Andersson har en annan syn:

”Sluta mobba barn i tv. Och sprid inte massa låtsassanningar om hur saker och ting går till. Du är ju klipsk, det vet jag, och med det kommer ett ansvar att inte slänga ur sej trams”, skriver hon.