”Robinson”-Leifs hemliga plan: ”Hade en strategi”

1 av 4
Robinson-Leif
NÖJE

Robinson-Leifs hemliga plan tog Martin Almgren till seger.

Vadet om en flytt till Finland var en strategi för att rikta allt fokus på Idolen.

– Jag sa ”kan vi lura TV4 till att sända din första guldbiljett får du ett försprång mot alla andra”, säger han till Nöjesbladet.

Leif ”Robinson-Leif” Svensson, 44, lovade dyrt och heligt. Först skulle han bada i ån om Martin Almgren, 27, fick en guldbiljett.

Vann han hela skiten, ja, då skulle han flytta till Finland.

Efter fredagens ”Idol”-final stod det klart – Martin Almgren är vinnaren av ”Idol” 2015. Men det var nära att det inte blev en audition över huvud taget. Almgren var väldigt skeptisk till programmet men övertalades av Leif, som satte upp en strategi och följde med till hans audition.

– Medialt vet jag att det är någonting bra om man sticker ut. Och han gör det, och är samtidigt jordnära och snabb i tanken, vilket också är bra. Mitt stora problem var att få honom att komma med. Men där hade jag en roll i det hela, säger Leif till Nöjesbladet.

”Behövde tv-material”

Påväg till auditionbussen i Åmål växte den hemliga planen fram.

– Jag sa ”kan vi lura TV4 till att sända din första guldbiljett får du ett försprång mot alla andra”. Jag sa att bi behövde tv-material, något som skulle ta hans resa hela vägen. Då kom vadet in i bilden. Det blev något att följa.

I början gällde vadet en simtur i ån, sedan en flytt till Finland.

– Jag sa direkt efteråt att vi behövde en strategi. Och Martin har haft en strategi hela vägen, fokuserat på att vinna men också på att utvecklas. Och det tror jag Alexander Bard retat sig på. Jag är helt säker på det, säger han.

”Håller löftet”

Under sommaren ville Leif sätta Martin i träningsläger. Göra ett schema, ändra kosten och köra hårt, men då fick Martin hålla honom tillbaka och förklara att musiken handlade om känslor.

– Att han vunnit, det är helt fantastiskt. Vad kan man ens säga om resan han har gjort? Det är obeskrivligt. Det är helt magiskt!

Hur blir det med flytten till Finland?

– Vi måste sätta oss ner och strukturera vad vadet egentligen omfattar. Vad det egentligen gäller, säger han och skrattar.

Så du får stanna i Sverige?

– Nej, det har jag inte sagt. Men jag sa heller inte hur länge eller när jag skulle flytta till Finland. Där måste jag och Martin bestämma vad vi hade för deal. Sedan ska jag hålla mig till den! Det gör jag så gärna för den resan han har gjort. För han skull!