Därför byttes Malin ut i ”Bachelor” – mot Agneta Sjödin

TV4: ”Det var planerat hela tiden”

1 av 2 | Foto: TV4
Malin Stenbäck skötte eftersnacket i ”Bachelor” i TV4 Play.
NÖJE

Först ledde Malin Stenbäck eftersnacket för ”Bachelor”.

Men inför finalen byttes hon ut mot Agneta Sjödin.

– Det var planerat hela tiden, det är två olika program som råkar ha samma titel, säger Hans Abrahamsson, producent på TV4.

Hon har lett eftersnacket till ”Bachelor” vecka efter vecka.

Men när det hettar till kring finalen lämnades programledarrollen över från Malin Stenbäck, känd som Praktikant-Malin i Mix Megapol, till Agneta Sjödin. Programmet flyttades samtidigt från TV4 Play till tablå-tv i Sjuan.

– Det är två olika program som råkar ha samma titel, vi ville ha lite olika temperatur på dem och frågade Malin om hon ville göra webbprogrammen och sedan Agneta i Sjuan. Vi är väldigt nöjda med både Agneta och Malin som vi båda tycker gjort kanonjobb, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4.

Enligt uppgift till Nöjesbladet var idén i ett tidigare skede att Agneta Sjödin skulle hålla i alla eftersnacksprogrammen.

– Innan vi frågade Malin fanns det många olika planer på bordet internt, säger Hans Abrahamsson.

Men idén nådde aldrig Agneta Sjödin, som ändå har ett späckat schema som det är.

– När jag fick frågan hade jag Bokmässan, jag fick in de de två avsnitten mitt under en dag där, något annat hade jag inte hunnit med. September var galen, säger hon.

Malin Stenbäck tar saken med ro.

– Jag förstår att många som följt programmet på webben och då förstår jag om man inte förstår tv-/webb-grejen. Jag fick frågan om att göra webbprogrammen efter rosceremonin, sedan skulle Agneta göra två tv-program som samlade ihop, det var bestämt sedan start, säger Malin Stenbäck.

Hon ser bara positivt på inspelningarna.

– Det har varit superroligt, det känns som att jag har varit på tjejmiddagar och fått veta allt. Det är min typ av tv-program, det är kul med dejt-tv.

För Agneta Sjödin blev inspelningen ett hjärteprojekt.

– När jag fick frågan kändes det viktigt. Jag känner med de här tjejerna, de har utsatt sig för det här, öppnat sina hjärtan i tv. Det kändes fint att få ta hand om det där, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM