Hundratals gäster i kökaos – nytt fiasko för ”Julgalan 2015”

1 av 7 | Foto: PER KARLSSON
Frustrerade gäster köar för att få komma in på Julgalan i ABB Arena i Västerås.
NÖJE

Människor fick köa i timmar till ”Julgalan” i Västerås utan att bli insläppta.

Stämningen utanför ABB Arena blev stökig under lördagskvällen.

– Ja, de har ju sålt 800 mer biljetter än det finns stolar inne på isen. Det framkommer nu när det är skarpt läge, säger arenans restaurangchef Anders Löhman till Nöjesbladet.

”Julgalan” är på turné i Sverige och i kväll hölls showen i Västerås. Men många besökare tvingades köa i timmar för att få komma in. Västeråsaren Joakim Bilz var en av besökarna som tröttnade på att köa och gick hem i stället.

– Vi var där ungefär 18.20 och stod i två timmar och väntade innan vi gick hem igen. Det är rätt så kallt ute och de släppte inte in mer folk, bara lite i taget. Det hade redan börjat och vi skulle ju ha käkat där och så, säger han.

Så de hade dragit igång innan alla var inne i lokalen?

– Ja, det var jättemycket publik kvar som inte hade kommit in. Och folk som är där med företag, där ena halvan av personalen hade kommit in men inte den andra som stod kvar utanför. De som ringde till sina kollegor sa att det var kalabalik där inne, att det var kaos, säger han.

”De kollade inte ens biljetter”

Även Robert Söderstedt köade ute i kylan.

– Man fick stå ute och det var kallt. Vi var här i alla fall 1,5 timmar innan vi fick komma in och under den tiden släppte de inte in någon. Men när de väl släppte in folk sedan tog det 30 minuter innan de fick in alla. Men det var stopp i dörren för att det var så fullt inne. Sen kollade de inte ens biljetter utan öppnade bara upp dörrarna, säger han.

Inifrån arenan berättar Robert Söderstedt för Nöjesbladet att showen började cirka 21.30. Innan dess ska det endast ha varit något mindre uppträdande som knappt hördes.

”Det kom lite polis”

Stämningen i kön utanför var bitvis stökig.

– Vissa började kasta mynt på fönstren och några stycken välte omkull bord utanför. Det kom lite polis och så innan vi gick och ville att vi skulle backa. Men vem vill backa när man har stått två timmar i kö och väntat och när alla bara trycker på bakifrån. Så när det blev en liten lucka passade vi på att gå i stället, säger Joakim Bliz.

Är du besviken?

– Klart man är besviken. När man sett fram emot att gå och så blir det liksom ingenting, säger han.

Enligt VLT:s utsände reporter började man vid 20.30-tiden att släppa in alla gäster.

”Får inte tag på ansvariga”

Nöjesbladet sökte under hela lördagskvällen arrangören för ”Julgalan” utan att lyckas.

– Vi får inte heller tag i ansvariga, så det är nog ännu mindre chans att du får det. De har mer eller mindre lämnat oss i sticket att ta hand om kaoset, säger Anders Löhman, restaurangchef på Rocklunda restaurang och bar.

Är det så du känner, att de har lämnat er i sticket?

– Ja, de har ju sålt 800 mer biljetter än det finns stolar inne på isen. Det framkommer nu när det är skarpt läge, som i dag, säger han.

Så ni hade inte en aning om att de sålt för mycket biljetter?

– Nej, vi som har hand om alkohol och mat hade ingen aning. Därav kaoset utanför.

Är ni besvikna?
– Ja det är klart att vi är besvikna. Det här gynnar ju ingen part, säger han. 

”Julgalans” arrangörer har kritiserats skarpt även för evenemanget i Helsingborg på fredagskvällen.

FAKTA

Julgalan 2015

Julshow som arrangeras i närmare 20 städer runt om i Sverige under november-december.

Artister som uppträder varierar från gala till gala. I startfältet finns bland andra Måns Zelmerlöw, Lena Philipsson, Darin, Jill Johnsson, Hasse Andersson och Miriam Bryant.

Till lördagskvällens gala i Västerås låg biljettpriserna mellan 595 och 1395 kr + serviceavgift på galans hemsida.