”Farmen”-Jocke förd akut till sjukhus - är kvar i Thailand

Var bara minuter från att få flyga hem till Sverige efter olyckan

1 av 4
Joakim Ljunggren i ”Farmen”.
NÖJE

”Farmen”-Joakim Ljunggren skulle få flyga hem efter den svåra olyckan i Thailand.

Han satt redan på planet i Bangkok på lördagen när en artär i benet sprack och blodet forsade.

– Han ligger nu på operationen i Thailand och är inte riktigt vid medvetande, säger hans dotter Hannah.

Joakim Ljunggren, 53, en av deltagarna i TV4:s ”Farmen” 2015 råkade nyligen ut för en otäck olycka i Thailand när han sprang in i en glasdörr på ett varuhus. Glaset högg av artär i benet, musklerna och alla nerver. Han tappade flera liter blod på några minuter.

Hans döttrar Hannah, 24 och Mimmih, 22 befinner sig i Sverige och har gjort allt de kan för att deras pappa ska komma hem på ett säkert sätt.

”Blodet börjar flyga åt alla håll”

De har försökt ordna ambulansflyg från Thailand till Sverige men efter mycket om och men ska thailändska läkare ha gjort bedömningen att Joakims tillstånd var så pass bra att han skulle kunna flyga business class hem med mellanlandning i Frankfurt och under lördagen var det dags.

– I dag har alla vi här hemma i familjen varit jätteoroliga att han skulle flyga. Sen fick jag ett samtal från pappas vän Alexander Alan, att precis innan planet skulle lyfta, när flyget hade startat, så brister den här artären och blodet börjar flyga åt alla håll. Hade han varit uppe i luften hade han dött, säger Hannah.

”Hans läge är väldigt kritiskt”

Systrarna har nära kontakt med Alexander Alan, som även han deltog i ”Farmen” och som är på sjukhuset tillsammans med Joakim. I en video på Facebook berättar han om händelsen.

– Hans läge är väldigt kritiskt, han är svag som fan. Han skakar i hela kroppen och är inte riktigt vid medvetande på samma sätt just nu och det känns jättejobbigt att se honom så här och jag vet inte riktigt hur vi ska få hem honom till Sverige med ett ambulansflyg, ska det vara så jävla svårt?, säger han i videon.

Nu får Joakim intensivvård på sjukhus.

– Nu ligger han på operationen i Thailand och är inte riktigt vid medvetande. Han kan varken prata eller höra och hjärtat slår som bara tusan. De ska operera honom igen och börja om på ruta ett, sa Hannah när Nöjesbladet pratade med henne sent på lördagskvällen.

”Jag vill att pappa ska få komma hem”

Systrarna är väldigt oroliga för sin pappa och vädjar om hjälp att få hem honom.

– Jag vill att pappa ska få komma hem, säger Mimmih.

Både Joakim och Alexander har hållit sina följare på Facebook uppdaterade om vad som händer. De har fått mycket stöd från följarna och via Facebook-gruppen ”Hjälp oss att få hem Joakim Ljunggren från Thailand” försöker följarna att hjälpa till.