Popstjärna snortade på gatan - togs på bar gärning av polis

NÖJE

Den kände artisten togs på bar gärning då han snortade narkotika mot ett elskåp på Östermalm.

Nu döms han till ett strafföreläggande för narkotikabrott.

– Jag trodde det var kokain jag sniffade, säger artisten i polisförhör.

Enligt förundersökningen med den kände artisten ska polisen ha kört förbi ett elskåp på Karlavägen på Östermalm då de upptäckte två män som misstänktes snorta narkotika. Händelsen inträffade på natten i början av september.

Den ene mannen försökte springa från polisen. En av polismännen ska ha sett hur den andre mannen, den kände artisten, hade något i sin högra hand och drog ett djupt andetag genom näsan. Därefter ska artisten ha kastat en ihoprullad femhundralapp  i marken och dragit med handen över elskåpet för att vifta bort det vita pulvret som låg där.

Hade svårt att stå still

Han var påtagligt påverkad av någon substans, har polisen sagt. Han pratade forcerat, spretade med fingrarna, pupillerna var väldigt stora och rörelserna väldigt yviga.

Trots upprepade tillsägelser av polismannen ska artisten ha haft svårt för att stå still, därför tvingades polismannen hålla fast honom.

Han pratade mycket och upprepade flera gånger att han inte gjort något men ändrade sig sedan och sa att han inte hade kunnat få i sig så mycket.

Han uppgav för polisen att han trodde att det var kokain han sniffat, men var osäker och menade att det även kunde vara tjack.

Enligt analysresultatet fanns spår av Zolpidem och Lorazepam i urinen, men inget av kokain.

Polisen har funnit fastställda kokainrester på elskåpet.

Dömdes till böter

Artisten har erkänt narkotikabruk i förhör och att han haft ett emballage på 0,4 gram kokain på elskåpet men döms enbart för bruk.

Artisten skriver i ett sms till Nöjesbladet att han hade receptbelagd medicin på sig och att hans läkare har intygat det till polisen.

”Så det är nedlagt, om du läser polisrapporten framgår det”.

Några sådana uppgifter förekommer dock inte i förundersökningen.

Påföljden blir 30 dagsböter på 1500 kronor, och även en avgift till Brottsofferfonden på 800 kronor.

Följ Nöjesbladet på Facebook för bästa kollen på nöjesvärlden - få ett bredare Facebookflöde och bli allmänbildad på kuppen

ARTIKELN HANDLAR OM