Så har du aldrig hört Justin Biebers ”Sorry”

Här är svenska metalbandets version av världshiten

NÖJE

Justin Biebers ”Sorry” har förvandlats till en metallåt.

Det är bandet All Hearts Aside som har gjort en egen tolkning av superstjärnans hitlåt.

– Jag är orolig för vad som ska hända om Justin vill att vi ska vara förband till honom, säger basisten Hannes Hedman.

Nej, Justin Bieber, 21 har inte blivit hårdrockare.

Däremot har metalbandet All Hearts Aside börjat sprida sin tolkning av superstjärnans hit ”Sorry” på nätet.

– Lite skämtsamt kan man säga att vi har gjort en pop metaltolkning av ”Sorry”. Vi har varit ute efter att behålla känslan i låten och det är därför som vi har valt att ha första versen mer eller mindre helt elektronisk och ganska lugn. Men samtidigt ville vi få in influenser av vår genre som är lite snabbare och lite tyngre och med lite skrik, det kommer in i andra versen och i refrängen, säger basisten Hannes Hedman, 30.

Han berättar också att bandet ville lära sig mer om hitmakeri.

– Pop har en ganska så intressant struktur, hur man producerar, bygger och skriver låtar. Det finns mer eller mindre ett recept på hur man gör en poplåt. När man gör metallåtar krånglar man till det. Vi kände att vi vill ta en poplåt och ta in den till metal men behålla strukturen och lära oss hur man gör en hitlåt.

”Har haft fördomar mot Justin Bieber”

Att det var just ”Sorry” som bandet valde att tolka var egentligen en slump. De valde låten som vid tillfället toppade topplistorna men faktum är att bandet nu har blivit Beliebers.

– Vi är fem grabbar som lyssnar på metal i vanliga fall men som har börjat lyssna på Justin Bieber och tycker att det är bra. Jag träffade på vår ena sångare på stan i morse som gick och diggade till musik. När jag frågade vad han lyssnade på svarade han : Biebers nya platta, säger Hannes Hedman.

Så ni har blivit fans?

– Ja musiken på nya skivan är fantastisk, det är den jag har lyssnat på. Jag har haft extrema fördomar mot den här grabben. Man hade de här pojkbands-fördomarna som handlar om att musiken inte har något innehåll överhuvudtaget. Men jag tycker att det snarare är tvärtom. Visst finns det innehåll, säger han.

”Roligt om vi får vara förband”

Bandet är lite ängsliga över vad som skulle kunna hända om superstjärnan gillar låten.

–  Jag är inte orolig en sekund att han inte skulle tycka om den utan det hade snarare varit jätteroligt om han hör låten överhuvudtaget. Men jag är orolig för vad som ska hända om Justin vill att vi ska vara förband till honom i Stockholm nästa år, säger basisten.

Vore inte det roligt?

– Jo det hade varit skitroligt men vi är inte vana vid att spela inför så mycket folk. Vi har max spelat inför tusen personer ungefär men det hade varit fantastiskt fett så klart, säger han.

FAKTA

All Hearts Aside

Hannes Hedman

Basist

Ålder: 30

Bor: Malmö

Relationsstatus: Singel

David Fremle

Gitarrist

Ålder: 19

Bor: Lund

Relationsstatus: Singel

Victor Lowe

Sångare

Ålder: 19

Bor: Hjärup

Relationsstatus: Flickvän

Joakim Hellman

Sångare

Ålder: 24

Bor: Malmö

Relationsstatus: Sambo

Anton Engberg

Trummis

Ålder: 26

Bor: Malmö

Relationsstatus: Singel

– All Hearts Aside är ett studioprojekt egentligen. Visst vi är ett band men det är inte ett band i gammal klassisk mening att vi är ute och spelar, det har vi inte tid med. Utan vi fokuserar på att spela in låtar. Vi spelar i vanliga fall metal/hardcore som är en lite tyngre variant av musik. Vi kände att det var roligt att göra något annorlunda och då blev det låten ”Sorry”, säger Hannes Hedman.

ARTIKELN HANDLAR OM