Nya protesten mot Julgalan – dansare vägrade gå på scen

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Artisten Linda Pritchard skriver att hon är ”sjukt förbannad” för att dansarna inte fått betalt.
NÖJE

Flera dansare fick inte betalt av Julgalan.

Som protest vägrade vissa av dem att gå upp på scenen i Växjö i går.

– Dansare jobbar alltid hårdast. Men inför kvällens gig får de INTE ENS BETALT! Sånt gör mej så sjukt förbannad, skriver artisten Linda Pritchard som uppträdde på galan.

Turbulensen kring Julgalan fortsätter.

Julgalan i Växjö i går fick genomföras utan fyra dansare som valde att inte gå upp på scen i ren protest.

En av alla de dansare som Julgalan anlitar berättar nu att flera av dansarna hade blivit lovade att få betalt före showen. Men att betalningen aldrig kom, trots att Julgalan hade skickat en kvittens.

– Om de säger att de ska betala och det fortfarande inte har kommit några pengar två dagar efter kvittensen, så finns det risk att tro att man inte kommer att få betalt, säger dansaren.

”Det är ett virrvarr”

De dansare som inte fått några pengar än uppges fortfarande hoppas på att få betalt från arrangören.

När det gäller samtliga dansare som anlitas av Julgalan finns det stora skillnader för hur betalningarna har fungerat.

– Vissa har fått betalt för en del shower och andra har fått mindre. Det är olika från person till person. Det är ett virrvarr, säger dansaren.

”Sånt gör mej så sjukt förbannad!”

Även artisten Linda Pritchard, 32, har reagerat på att flera av dansarna inte har fått betalt. På Instagram skriver hon:
”Dansare jobbar alltid hårdast, repar mest av alla, sliter mest fysiskt och får alltid sämst betalt. Men inför kvällens gig får de INTE ENS BETALT! Sånt gör mej så sjukt förbannad! Vad fan händer? Inte fuckin ok! Skulle du kunna gå fram till någon av dessa o råna dem på gatan? Att inte betala för jobb e fan samma sak! Word! Punkt!”, skriver hon.

Jonas Wakman, som är styrelsemedlem i de två bolagen medger att vissa av dansarna inte har fått betalt men skriver i ett sms till Nöjesbladet att betalningen ska komma på måndag.

”Varit en hektisk vecka och tiden har inte räckt till”, skriver han.

Nöjesbladet har varit i kontakt med artisten Linda Pritchard som säger att hon inte har något mer att tillägga.

FAKTA

Detta har hänt

”Julgalan” har fått massiv kritik efter helgen föreställningar. Inte för scenshowen utan för själva arrangemanget. I Helsingborg blev flera av gästerna utan mat och dryck som de hade betalt för. Dessutom klagade många på att de frös i tältet. I Västerås blev det kökaos – det var timslånga köer för att komma in till arenan.

En lokal projektledare i Helsingborg har polisanmält Julgalan Stockholm AB. Enligt anmälan har arrangören sålt för många biljetter.

Martin ”E-Type” Eriksson, som nyligen medverkade i Julgalan i Lycksele, sågar arrangörerna. Han menar att Julgalan i Lycksele fungerat bra men eftersom arrangemanget delar namn med de kaotiska galorna i Helsingborg och Västerås, så svärtar det ner namnet. ”Någon har snålat och skott sig någonstans”, har han sagt till Nöjesbladet. Även magikern och komikern Stefan Odelberg, som tidigare har varit med i Julgalan, är kritisk. Han menar att arrangörerna bara vill åt biljettköparnas pengar och struntar i kvaliteten. ”Jag kommer aldrig att jobba med Julgalan igen. Ge mig en miljon och jag kommer inte att ta den”, säger han