”Farmen”-Jocke är äntligen hemma igen

”Flygresan från Thailand var en mardröm”

1 av 3 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Joakim Ljunggren, ”Farmen-Jocke”.
NÖJE

Han råkade ut för en svår olycka i Thailand.

Nu har ”Farmen”- Joakim Ljunggren landat på svensk mark och får fortsatt vård i Örebro.

– Efter omständigheterna mår jag bra, men det är inte bra, säger han.

Klockan sju på lördagsmorgonen landade ”Farmen”-Joakim Ljunggren, 53, i Sverige efter att ha vårdats på sjukhus i Thailand på grund av en svår olycka.

– Efter omständigheterna mår jag bra, men det är inte bra. Jag har fortfarande dåliga värden och så har jag jäkligt ont i benet så jag får hur mycket smärtstillnade som helst nu. Men jag är i Sverige i alla fall och det är huvudsaken, säger han.

Väntar fler operationer?

– Nu har en specialist känt att jag har lite taskig puls någonstans i foten men de ska ha ett möte. Operation är inte aktuellt just nu men jag ska röntgas och sen ska de fatta beslut på måndag om hur det blir, säger han.

”Resan var en mardröm”

Joakim Ljunggren fick flyga hem i ett passagerarplan, på en brits bakom ett skynke.

– Resan var en mardröm på grund av oron, för att man tror det värsta. Jag fick lite sömntabletter men det var ändå jättejobbigt med tryckförändringar. Jag har sådan jävla dödsångest men det går väl över hoppas jag annars så man får väl prata med en psykolog eller något, säger han.

I Tv4:s ”Farmen” lärde han känna Alexander Alan som har funnits vid hans sida på sjukhuset i Thailand. Under hemresan fick de även sällskap av en skandinavisk läkare.

– Läkaren lugnade ner mig. Han ska ha all eloge den mannen. Sen har vi Alexander som skötte mig dygnet runt och som är ovärderlig för mig livet ut, säger Joakim Ljunggren.

 ”Hallelujah moment”

Dottern Hannah Ljunggren, 24, har nu varit och besökt sin pappa på sjukhuset.

– Underbart skönt att han är hemma igen så att man kan komma och gå som man vill. Vi är jätteglada allihopa, säger hon.

Joakim Ljunggren kunde inte hålla tårarna borta när han fick träffa sin familj igen.

– Hallelujah moment kan jag säga, man gråter. I Thailand var man i en bubbla och höll inne känslor man kämpade bara. Men när man kom hit och pustade ut, jag gråter för ingenting. Allt sitter i halsgropen. Jag behöver bara se på mina barn för att bli tårögd. Att man fick uppleva och se dem igen, det trodde jag inte, säger han.

”Det blev som min bibel”

Joakim Ljunggren har fått ett stort stöd från sina följare på Facebook.

- Deras stöd gav mig kraft, det blev som min bibel.  Jag tror inte att de förstår hur mycket de har betytt för mig och hur jag ska uttrycka mig i ord för att beskriva det. De har stor del i att jag lever kan jag säga, säger han.