Läckberg ryter till – mot gravidråd

Deckarförfattaren: ”Riktigt uselt”

1 av 3 | Foto: Camilla Läckberg/Instagram
Deckardrottningen sågar socker på sitt Instagram-konto.
NÖJE

Är man gravid får man äta för två, lyder ett klassiskt råd till gravida kvinnor.

Det håller inte Camilla Läckberg med om.

”Massa socker är faktiskt INTE något bebis behöver”, skriver deckardrottningen på Instagram.

Camilla Läckberg, 41 är gravid med sitt fjärde barn, det första med sambon och MMA-fightern Simon Sköld, 28. Nu delar hon med sig av sina tankar kring kost och hälsa under graviditeten.

På Instagram kritiserar deckarförfattaren rådet hon själv fått upprepade gånger under graviditeten: att kvinnor som väntar barn ska få äta hur mycket de vill utan att oroa sig för att gå upp i vikt.

”För det första är det väl inte mindre ohälsosamt att gå upp i många fall 30-40 kg i vikt när man är gravid än annars? Och många verkar tro att de där 30-40 kg går bort av sig själv sen. Det där ammar man ju bort i ett nafs. Nja, har säkert hänt men de flesta ammar INTE bort 30-40 kg utan mycket av det blir kvar”, skriver hon.

Vikten är ett ”issue”

Själv vill hon inte lägga på sig mer än nödvändigt – och kämpar för att hålla vikten.

”Problemet är dock att för mig triggar intaget av "matkolhydrater" som pasta, bröd, ris osv, även mitt sockersug. Så trillar hela tiden dit på bullar, godis, efterrätter osv. Vilket ger ännu mer sockersug osv. Och massa socker är faktiskt INTE något bebis behöver det är jag väldigt övertygad om. Det gör också att jag samlar vätska, blir rundare i ansiktet och inte känner igen mig själv riktigt i spegeln och på kort. Och vet ni - man FÅR tycka det är jobbigt”, fortsätter hon.

Rådet om att äta allt som gravid vill hon utrota helt.

”Passa på och ät allt nu för du är ju gravid ÄR faktiskt ett riktigt uselt råd! Så varför lever det kvar?”.