Svenske tv-kändisens tomtefärd i Stockholm

”Barnen blev lite rädda först”

1 av 3
Här har Fredrik Eklund, stjärnmäklaren i New York, plötsligt blivit tomte i centrala Stockholm (inlägget från hans Instagram)
NÖJE

Plötsligt dök tomten upp i centrala Stockholm.

Bakom masken – en svensk tv-kändis som skulle övertyga barnen om tomtens existens.

– Jag hyrde några hästar och en droska. Jag tror att de tror på tomten nu, säger stjärnmäklaren Fredrik Eklund.

Under tisdagskvällen fick julklappsshoppare på Odenplan i centrala Stockholm en oväntad upplevelse. Plötsligt kom stjärnmäklaren Fredrik Eklund, 38, farandes med häst och vagn, utklädd till tomte. Uppdraget var att övertyga sina unga släktingar om att tomten faktiskt finns.

– Ja, det var kul faktiskt, helt galet. Barn i dag är så ifrågasättande om tomten finns eller inte så jag slog på stort och hyrde häst och droska, säger han.

Lyckades du?

– Det gick hem, jag tror att de tror på tomten nu men sen kom Fredrik tillbaka. Han hade ju varit ute och köpt tidningen.

”Skrek högt och rökte cigarr”

Fredrik Eklund berättar att det inte var en typisk svensk tomte som väckte uppmärksamhet på Stockholms gator.

– Jag körde ju upp och ner där vid Odenplan och sjöng ”Jingle Bells” så jag gick in i den där tomterollen. Han var amerikansk, skrek högt och rökte cigarr, säger han.

Vad fick du för reaktioner?
– Det var rätt mycket folk som tog kort och folk skrattade och vinkade och sa vad härligt. Barnen blev lite rädda först men sen drog jag fram julklapparna. Jag hade ett berg av julklappar som jag bland annat tagit med mig från USA och då gick jag ju hem. Barnen älskar att tomten tar med sig julklappar.

Fredrik Eklund är en framgångsrik fastighetsmäklare i USA och har bland annat medverkat i realityserien ”Million Dollar Listing New York”.