Tvingades fira jul – på akuten

Bengt Magnusson stöttade sin mamma på sjukhus

1 av 6 | Foto: TV4 PLAY
Bengt Magnusson var också förra årets julvärd i TV4.
NÖJE

Han syntes i TV4 som julvärd – men i verkligheten fick Bengt Magnusson köra sin mor till akuten efter en olycka i hemmet.

– Det var en omtumlande jul, det får man säga, säger han till Nöjesbladet.

TV4:s julvärd Bengt Magnussons, 65, insats i rutan var förinspelad, så kallat "live on tape". Han passade på att fira julafton hemma – tillsammans med fyra generationer av släkten.

Men hans jul blev omtumlande.

– Vi hade trevligt fram tills att min mor föll och slog sig så pass illa att vi var tvungna att åka till SÖS akut. Detta skedde omkring 15. Fram till dess var det ett traditionellt julfirande, säger Bengt Magnusson.

Hur mår din mor?

– Okej, fast blåslagen, säger han.

Var det någon på akuten som reagerade att du var där, med tanke på att du också var julvärd i TV4?

– Jag fick inga sådana reaktioner. Man ska inte vänta sig att det är sådant som dyker upp i första hand hos folk som befinner sig på akuten.

Hyllas för sin julhälsning

I sin julhälsning i TV4 på julafton spräckte Magnusson hål på bilden av den ”svenska julen”.

Det har delats flitigt på sociala medier.

– Jag och en redaktör snackade igenom och var överens om att det där med svensk jul är något som kan tolkas hursomhelst. När vi satte oss ner kom alla korkade kommentarer i samband med att Gina Dirawi skulle vara SVT:s julvärd. Då tyckte vi att det vore en klok idé att prata om vad en svensk jul är eller inte är, säger Magnusson.

Bland annat förklarar Magnusson i sändningen: "En kväll då vi firar en traditionsenlig svensk jul med adventskalender importerad från Tyskland, saffransbröd från Holland och engelska traditioner som mistel, och julkort", sa han.

– Hela jultraditionen är full med sådana saker som införlivats i svensk kultur och är idag en självklar del, säger Magnusson till Nöjesbladet.

”Så många dumheter på så kort tid”

Han passade också på att hylla Dirawi i sändningen, med orden "Skål, Gina! Du har förstås en självklar plats i det svenska julfirandet".

Du noterade tidigt att Gina skulle få utstå hårda kommentarer?

– Ja, det fick hon ju omedelbart när det blev känt att hon skulle vara julvärd. Så många dumheter under så kort tid är det sällan som man har läst, säger Magnusson.

Vill du fortsätta som julvärd i TV4?

– Fyran har haft en tradition av att låta det där gå runt till olika händer och fötter. Det kan man väl fortsätta med, säger han.

Berättade glada beskedet

Nu fortsätter Bengt Magnusson att jobba med ”Nyheterna”.

Den 11 januari leder han tillsammans med Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen galakvällen ”Nej till cancer”.

I somras friskförklarades Bengt Magnusson från testikelcancer, efter att ha både opererats och behandlats med cellgifter.

Sedan dess har den folkkära tv-profilen, som varit sjukskriven i sju månader, bland annat synts i ”Nyhetsmorgon”.