Tullen fann droger – känd artist portad

Viking Line: ”Tråkigt för artistens fans”

Foto: CAMILLA CHERRY
Daniel Monserrat, eller Dani M.
NÖJE

Tullen slog till mot Viking Lines hiphop-kryssning.

Artisten Dani M som skulle uppträda fick inte åka med – eftersom narkotika hittades i sällskapets bil.

– Jag var inte önskvärd på båten, skriver artisten på Instagram.

Under måndagen avgick den så kallade Redline-kryssningen som anordnas på Viking Lines färja Cinderella. Det var hiphop-tema ombord och artister som Linda Pira, Stor, Mohammed Ali och Labyrint uppträdde.

– Då var tullen i hamnen med sina hundar och kollade av resenärerna före ombordstigning. En artist, Dani M, var en av dem som inte fick följa med på kryssningen. Det som hände var att han befann sig i en bil där tullen hittade en mindre mängd narkotika, säger Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line.

Det fanns flera personer i bilen som tullhunden markerade, men ingen tog på sig ansvaret för jackan som drogerna låg i.

– Så man tog då beslutet att ingen av dem fick följa med. På Viking Line har vi nolltolerans mot narkotika och därför släpper vi inte in något sällskap som är påkommet med droger vare sig det är artister eller kryssningsresenärer. Vi förstår att det är tråkigt för artistens fans som hade kommit för att se honom, fortsätter Eleonora Hansi.

Enligt Tullverkets presstjänst kan man inte komma fram till vem som äger narkotikan och därmed läggs ärendet ner. Just i detta fall finns ingen misstänkt.

”Jag är chockad”

Nöjesbladet har varit i kontakt med Dani M:s manager Andi Esfahani:

– Jag är chockad. Jag har varit frustrerad de senaste timmarna. Jag blev jättebesviken. Hade han inte varit känd hade han fått åka med. Att sällskapet hade på sig något räckte tydligen för att Dani M inte skulle få åka med, säger agenten.

Utöver artistsällskapet kontrollerades ett flertal passagerare och man hittade mindre mängder narkotika på flera personer.

– Det var bra stämning och lugnt under kryssningen. Tullen hade gjort sitt jobb innan så den biten kände vi oss trygga med, säger Eleonora Hansi på Viking Line.

Redline-kryssningens samarbetspartners är Universal Music, Luger och Redline Recordings.

På Instagram skriver Dani M, eller Daniel Monserrat som har egentligen heter:

"Såg fram emot årets haffla på Redline-kryssningen men Viking Line-väktarna och tullen ville något annat. Trots att de inte hitta något på mig, och inte misstänkte mig för brott var jag 'inte önskvärd' på båten. Äckliga människor det finns".