David Hellenius stoppad från Melodifestivalen

Programledaren: ”Har försökt tjata”

1 av 3
David Hellenius.
NÖJE

David Hellenius är sugen på att leda Melodifestivalen.

I podcasten ”Tv med Luuk” berättar han att han diskuterat saken med SVT - men att TV4 satt stopp.

– Jag har försökt tjata om att jag skulle kunna göra det ändå, men det får jag inte såklart, säger han.

Med program som ”Hellenius hörna” och ”Let's dance” är David Hellenius, 41 en av TV4:s största profiler. Sin första insats på kanalen gjorde han redan 1997 i programmet ”Fredagspuls” med Tilde de Paula.

Nu avslöjar David Hellenius att han under åren varit sugen på att jobba för konkurrerande kanaler. I Kristian Luuks podcast ”Tv med Luuk” säger han att han vid flera tillfällen fört diskussioner med SVT om att leda Melodifestivalen.

– Ja, jag har haft flera diskussioner med dem nån gång här och där. Men nu börjar de väl tröttna, säger Hellenius, och syftar på att han är knuten till TV4 och därför tvingats tacka nej varje gång.

”Försökt tjata”

– Jag har försökt tjata på att jag skulle kunna få göra det ändå, men det får jag inte såklart. Men jag tycker att det är så kul att göra program som engagerar. Och det finns ju inget som engagerar så mycket som På spåret och Melodifestivalen, säger han.

Han har varit särskilt sugen på att jobba på just SVT.

– Men det har väl varit det att man har trivts på TV4. Det som har varit mest lockande är ju att det kan vara svårt att göra vissa tv-program med reklam. Sedan att det är något med SVT dels i och med att man blir äldre och dels har SVT en annan känsla, kan jag erkänna.

Tröttnat på Let's dance

Då och då har han dessutom blivit trött på att leda TV4:s flaggskepp ”Let's dance”.

– Jag kan ibland känna att nu orkar jag inte med det här längre. Nu får det vara färdigt, nu kan jag inte hålla på och se kändisar dansa längre. Nu får det vara nog. När det är två eller tre program kvar brukar jag tänka: vad är det här? säger han.

Men hittills har lusten alltid kommit tillbaka.

– Det som är bra med det är att det bara går en gång per år. Hade det gått både på hösten och våren hade det inte gått. Så man får längta lite och bli förtjust och nyförälskad.