Biosalong utrymd efter larm

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD
Biografen fick utrymmas efter brandlarm.
NÖJE

Biobesökare på Quentin Tarantinos ”The hateful eight” fick utrymma biosalongen vid Rigoletto i Stockholm när brandlarmet gick.

– Då gick en djup suck genom salongen och stämningen kändes uppgiven, säger biobesökaren Jonas Lundmark till Nöjesbladet.

För att kunna visa Quentin Tarantinos nya western-film "The hateful eight” i världens bredaste filmformat 70mm Ultra Panavision, har biograf Rigoletto i Stockholm byggts om.

Sent på lördagskvällen gick ett brandlarm och biosalongen fick evakueras.

Räddningscentralen meddelar att det är något fel på larmet, och att det inte rörde sig om en brand.

”Jahopp, kollar på #hateful8 på Rigoletto och det börjar brinna. Hoppas det inte är rullen som brinner", skriver signaturen Deadmorris på Twitter.

"Brandlarm precis då när det blev intressant", skriver signaturen migdsi.

Kunderna får ersättning

SF Bios informationschef Thomas Runfors förklarar att kunderna får alltid ersättning när brandlarmet går.

– Vi brukar alltid ge två biljetter till kunderna. En för filmen de inte har fått se klart och en biljett som ersättning för obehaget. Det brukar de vara väldigt nöjda med, säger han.

Biobesökaren Jonas Lundmark beskriver hur ljuset tändes och ljudet försvann, men filmen rullade vidare.

– Först trodde vi att det var något stilgrepp av Tarantino, men sedan sa en svensk speakerröst att brandlarmet hade gått. Då gick en djup suck genom salongen och stämningen kändes uppgiven. Vi hade ju ändå sett 2,5 timme av en tretimmarsrulle, säger han till Nöjesbladet.

Filmen premiärvisades den 1 januari på Rigoletto.

ARTIKELN HANDLAR OM