Countrystjärna hittad död efter andjakt

1 av 5
NÖJE

Craig Strickland, 29, har hittats död, skriver Tmz.

Countrystjärnan försvann den 27 december när han och hans kompis skulle jaga änder.

Den 27 december gav sig Craig Strickland, sångare i bandet Backroad Anthem, ut i en båt på sjön för att jaga änder i Oklahoma tillsammans med en vän. Men de kom aldrig tillbaka.

Dagen efter hittades kompisen död.

På måndagsmorgonen hittades även den 29-årige sångaren död av polis i området Bear Creek Cove, enligt Tmz.

Båten kapsejsade under storm

Omständigheterna kring vännernas död är oklar, men de ska ha gett sig ut på sjön mitt under vinterstormen Goliat.

Craig Stricklands kropp hittades i närheten av deras kapsejsade båt.

Hans hund Sam återfanns levande förra måndagen. Han vaktade Craig Stricklands döda väns kropp tills den hittades av polis.

Frun bekräftar dödsfallet

Det har varit ett stort sökpådrag för att hitta countrysångaren. ”The Oklahoma Highway Patrol” har letat efter honom sedan hans försvinnande med helikoptrar, båtar och hundpatruller.

Craig Stricklands fru Helen Strickland, före detta Miss Arkansas USA, har delat med sig av uppdateringar och bilder på sociala medier under sökandet.

I dag bekräftade hon sin makes död:

”#CraigStrickland hittades i dag. Han är i säkerhet med sin fader i himlen. Tack gud för att du ledde oss till honom i dag.”, skriver hon på Twitter.

”Låg formad som ett kors”

Helen Strickland har även skrivit om Craigs bortgång på Instagram. Hon säger att han lyckades ta sig upp ur vattnet och upp på en kulle innan han dog av hypotermi.

”Han kände ingen smärta och i hans sista ögonblick kände han bara att han somnade. När de hittade honom låg han formad som ett kors, tittandes upp mot sin fader. Tack alla som har bett för honom och vår familj.”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM