Schyffert svarar på den kritiserade jaktbilden

”Ni har tyvärr helt fel”

1 av 3 | Foto: Lotte Fernvall
Henrik Schyffert.
NÖJE

Efter att ha publicerat en bild på en skjuten hjort på Facebook fick komikern Henrik Schyffert en hel del kritiska kommentarer.

Nu svarar han på kritiken mot jaktbilden.

– Om ni på riktigt tycker att industriell köttproduktion är vettigare än att skjuta en hjort en gång i halvåret och laga mat på till barnen hemma? Ni har tyvärr helt fel, skriver han.

”Efter fyra timmars huttrande i 8 minusgrader”. Så löd texten till bilden på en nyskjuten hjort efter en jaktdag i Oxelösund som snabbt kritiserades i kommentarsfältet. "Måste vara jobbigt att behöva frysa medan man väntar på att få döda oskyldiga djur", skrivs i en av toppkommentarerna.

I ett nytt inlägg på Facebook svarar Henrik Schyffert nu på kritiken och skriver att han förstår att bilden är provocerande samt att det inte var hans mening att uppröra någon.

”Jag är en svag människa”

– Alla som inte äter kött och blir förbannade på folk som skjuter djur - ni har helt rätt och jag viker mig direkt för era argument. Jag gör fel som jagar. Men jag är en svag människa som gillar kött, skriver han.

Vidare ger han svar på tal till de kritiska köttätarna i kommentatorsfältet.

– Men alla ni andra, som äter kött (ja, kalkon och kyckling är också kött) men ändå tycker att det är fel att skjuta djur, om ni på riktigt tycker att industriell köttproduktion är vettigare än att skjuta en hjort en gång i halvåret och laga mat på till barnen hemma? Ni har tyvärr fel.

ARTIKELN HANDLAR OM