”Efterlyst” flyttas igen – efter fiaskot

Bossen: ”Lyckades inte slå igenom i konkurrensen”

1 av 2 | Foto: TV8
Programledarna Hasse Brontén, Katarina Wennstam och Tage Åström.
NÖJE

GW:s och Aros avhopp knäckte Efterlyst.

Efter höstens fiaskosiffror flyttas programmet igen – och får halverad säsong.

– Vi lyckades inte slå igenom i konkurrensen, säger Karin Stjärne, programchef på MTG TV.

Leif ”GW” Perssons och Hasse Aros avhopp har tagit hårt på ”Efterlyst”.

I höstas togs programmet över av journalisten Katarina Wennstam, tidigare kriminalpolisen Hasse Brontén och tidigare kriminalkommissarien Tage Åström. Samtidigt flyttades programmet till onsdagskvällar i TV8 där det konkurrerade mot ”Modus” i TV4 och ”Jills veranda” i SVT.

Nu tvingas TV8 flytta programmet till måndagskvällar.

– Vi lyckades inte slå igenom i konkurrensen på onsdagar och tror att ”Efterlyst” passar bättre i vår mix på måndagar, säger Karin Stjärne, programchef på MTG TV.

Låga tittarsiffror

Nypremiären sågs av 272 000 personer enligt MMS-siffror. Vid fjärde avsnittet hade tittandet minskat till 84 000, där det sedan låg i stort sett för resten av säsongen, att jämföra med runt 500 000 för de sista avsnitten med Hasse Aro 2014.

– Självklart tar man in i beräkningen om tittandet tappar under en säsong men jag anser att Efterlyst är ett så pass angeläget program och när vi gör djupdykningar i den kriminella världen så ser vi ändå att publiken blir berörd. Med den nya tablå tiden hoppas jag att vi hittar publiken lite bättre, säger Karin Stjärne.

Bara fem avsnitt

När det forna TV3-flaggskeppet nu kommer tillbaka, återigen i TV8 är det med fem avsnitt i stället för 11 som i höstas.

– Varje säsong ser olika ut. Vi har aldrig haft ett fast antal avsnitt för ”Efterlyst” och det är blir allt vanligare i branschen att göra kortare säsonger. Inför våren har vi sett över tablån för TV8 och valde att bredda andelen svenska egenproduktioner. Efterlyst har ett starkt varumärke och finns hela dygnet i sociala medier, inte bara i tablån, säger Karin Stjärne.

”Nya efterlyst” har nypremiär måndagen den 1 februari kl 21.00 i TV8.

ARTIKELN HANDLAR OM