Nöjesprofil rammade polisgrind – åtalas

1 av 4 | Foto: P-O Sännås
NÖJE

Den narkotikapåverkade nöjesprofilen kände sig förföljd och sökte akut polishjälp. I ren desperation rammade han Kronobergshäktets grind, med familjen i baksätet.  Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri och narkotikabrott.
– Jag ångrar mig djupt, säger nöjesprofilen i förhör.

Kändiskvinnan, som satt i bilen, dömdes i höstas för narkotikabrott efter händelsen vid Kronobergshäktet.

Nu har den rättsliga processen kommit till mannen.

Han åtalas för narkotikabrott, för att ha använt amfetamin i slutet av augusti, samt för grovt rattfylleri efter att ha kört bil avsevärt narkotikapåverkad vid samma tillfälle.

Nöjesprofilen har erkänt brott i förhör.

”Mycket extrem” situation

Han misstänktes inledningsvis för vårdslöshet i trafik efter att ha rammat polisgrinden med bilen, men det blev inga skador på grinden.

Flera poliser kom rusande med dragna vapen, då det kunde röra sig om ett fritagningsförsök.

En skyddsvakt har vittnat om situationen som ”mycket extrem”:

– Jag hamnade nästan som i chock.

Då polisen fällde ned mannen på marken såg de att han svettades kraftigt, käken ryckte, fingrarna spretade och ögonen var glansiga.

Han bar endast shorts.

– Skorna har jag slängt ut från bilrutan, sa mannen vid ingripandet.

Kände sig jagad

Under polisförhöret visste nöjesprofilen knappt vad som hänt. Han uppgav att han var amfetaminberoende och tog narkotika ganska ofta.

– Jag tog det igår för jag har inte kunnat sova på flera dagar. Det är självmedicinering mot min adhd. Jag blir lugn av det.

Mannen trodde han fått en psykos. Han sökte sig till polishuset på Kungsholmen i Stockholm då han misstänkte han att han och familjen var förföljda.

– Jag kände mig jagad av okända personer.

Vid det andra polisförhöret under hösten uppgav den mycket ångerfulle nöjesprofilen att händelsen förändrat hans liv radikalt

– Jag har varit ren från droger och alkohol sedan dess, både jag och min fru har tagit tag i våra liv och mår ganska bra nu.

Nöjesbladet har sökt mannen.

ARTIKELN HANDLAR OM