Ullared-Morgans nya superkropp

NÖJE

Nära hundra kilo, vägde den Morgan Karlsson som vi sett i Ullared.

Den figur som möter tittaren i den sjunde säsongspremiären är betydligt slankare. Under det senaste året har TV-profilen tappat dramatiskt i vikt.

– Mellan tolv och femton kilo sådär. Tolv kilo har jag garanterat gått ner, säger Morgan Karlsson.

– När jag såg mig själv på TV tyckte jag väl att jag såg lite klumpig ut, men samtidigt väldigt rolig ut för publiken. Men jag tänkte ändra på det nu, säger Morgan Karlsson.

Det är inte någon ny kost som gjort Morgan Karlsson, 42, lättare (”Nä, det där flyr ju fram och tillbaka”). Hemligheten bakom TV-kändisens viktnedgång är enkel men genial. Han har börjat med regelbunden träning.

– Jag började simma på badet en gång i veckan. Jag är ju ekonomisk av mig också, så jag köpte ett årskort där för elvahundra kronor. Jag har varit stenhård på det, simmat en gång i veckan, säger Morgan Karlsson.

Runt en kilometer brukar det blir, ungefär 45 minuter om han simmar i sin egen takt. Måndagar är Morgans motionsdag, då är det inte så mycket bra på TV.

– Sen även om jag gjort något kyrkbesök eller något ärende in till stan så där, då kan det bli två gånger i veckan också, om jag kör till simhallen efteråt.

”Nu känner jag mig helt normal”

Morgan Karlsson säger att det är behagligt att väga mindre, att han går lättare och mår bättre. Han berättar att han har fått flera tusen kommentarer från varuhusets besökare.

– Det spelar ingen roll om det är en ung eller en gammal människa som kommer fram till en och säger att jag är betydligt smalare nu än när de sett mig på TV. Klart att jag tar åt mig och tycker det är roligt, säger han.

En personlig tränare har föreslagit för Morgan att han ska börja med styrketräning för att få bukt med det sista överflödiga på magen. Men det tycker han inte verkar så roligt.

– Nu känner jag mig helt normal, nu ska jag bara hålla mig där. Helt skrinn tycker jag inte att jag har någon anledning att bli, säger han.

Träningen har inte bara gett resultat på spegelbilden.

– Nä, det är en slags inre glädje, att man mår bättre. Ja, allt är positivt. Att man tänker att man har jobb och man har hälsan och att man har det bra, säger Morgan Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM