Lana Del Reys stalker dömd till fängelse

Lana Del Rey.
NÖJE

Superstjärnan Lana Del Rey har en längre tid haft problem med fanatiska fans.

Hon har fått hantera stalkers på löpande band. Och nu har en man dömts till nästan tre månader fängelse – efter att ha brutit sig in i hennes hem, tagit bilder och lagt upp dem på sociala medier, uppger sajten tmz.com.

Efter märkliga brev, hotelser och upprepade problem med stalkande fans ska Lana Del Rey en tid tillbaka ha anlitat en livvakt, och även tagit hjälp av extrajobbande poliser vid Los Angeles-polisen för att skydda sig.

Nu har en man dömts till 84 dagar i fängelse. Detta efter att han brutit sig in i sångerskans hem i Malibu, Kalifornien, i november förra året och lagt upp bilder inifrån hennes hus på sociala medier, rapporterar tmz.com.

Ska ha tagit droger

Mannen uppges neka till stalkning. Enligt domstolsförhandlingar som sajten tagit del av ska han ha berättat för polisen att han blev besatt av Lana Del Rey under påverkan av hallucinogener.

Efter att mannen släpps från fängelse väntar skyddstillsyn i fem år och ett tio år långt besöksförbud.

Tidigare förra året flyttade stjärnan till det avskilda Malibu-fastigheten för att komma undan en stalkerduo, som enligt sajten tmz.com även ska ha fått besöksförbud efter att de jagat Del Rey, sovit utanför hennes hus och skrikit efter henne i offentliga sammanhang.

ARTIKELN HANDLAR OM