Petter delar med sig av sorgen efter mamman

Berör tiotusentals med personliga inlägget

1 av 2
NÖJE

Hiphopartisten Petters mamma har dött.

I ett inlägg på Instagram tar han farväl.

– Det är obeskrivligt och smärtsamt när det är min egen mamma. Mitt allt, skriver han.

Petter Alexis Askergren fick beskedet under tisdagsnatten. Hans mamma som länge kämpat orkade inte längre.

På Instagram publicerade artisten en bild på sin pappa i en rullstol, bredvid sängen där hans mamma ligger.

– Sen rullar vi in min pappa i en rullstol då de bor tillsammans. Pappa har rödsprängda ögon och det syns tydligt att han är förtvivlad, skriver han.

”Sov gott nu mamma”

Inlägget är långt och känslosamt. Petter förklarar hur hon alltid hållit honom om ryggen och hur allt han gjorde var fantastiskt i hennes ögon.

– Sov gott nu mamma. Du förtjänar det så sjukt mycket!! Jag kommer alltid att älska dig för evigt Gittan "Git-Down" Askergren. Din son Petter, skriver han avslutningsvis i inlägget som fått över tiotusen följare att trycka på hjärtat.

På onsdagsmorgonen publicerade rapparen en ny bild. Denna gång en på sig själv och sin mamma från 1985.

Till bilden skriver han: "Det här är en av mina favoriter när det kommer till bilder på oss två tillsammans".

Här är hela Petters inlägg:

Så kom vi till den här sorgliga dagen...

Vaknade av med ett missat samtal inatt. Från äldervården. Panik! Försvarsmekanismer och sköldar upp. Jag hade så svårt att hantera det.

Att sen gå in i ett rum där en människa ligger död är väldigt svårt. Minns när jag sa hej då till Christian Falk, han var fortfarande varm när jag kysste hans panna men det gjorde så ont. Nu är det det är obeskrivligt svårt och smärtsamt när det är min egen mamma. Mitt allt. Hon är blek, kall men väldigt väldigt vacker. Sen rullar vi in min pappa i en rullstol då de bor tillsammans. Pappa har rödsprängda ögon och det syns tydligt att han är förtvivlad. Han fullt medveten om vad som sker. Min mamma har varit nere för räkning många gånger men hon har alltid ställt sig upp, vägrat ge upp.

I natt orkade hon inte längre.

Att se min pappa gråtandes, krampaktigt försöka dra till sig henne via sänggaveln bara för att komma nära henne när hon ligger där är det mest smärtsamma och vackraste jag sett. Hans kvinna (vår mamma) är nu död och de har levt i symbios med varandra över 50 år. Hennes aska ville hon att vi skulle sprida bakom två sjöbodar på Sydkoster. Där var det tydligen intima en gång i tiden och min mamma har pratat mycket om just de två sjöbodarna i Långvik.

Jag kan hur som helst fortfarande inte ta in det här. Mamma älskade mig verkligen som jag är, på alla sätt och vad jag än gjorde var det fantastiskt. Målade jag en tavla så skulle den hänga på moderna museet, de som inte höll med om det var dumma i huvudet. Hon höll min rygg i alla väder. Mitt allt! Jag har gråtit massor idag och det fortsätter, men när det verkligen går upp för mig! Den totala paniken.

Shit!

Jag kysste adjö till min mamma på panna, den var iskall till skillnad från Christian Falks.

Men hon var vacker där vid sängen och för mig är hon alltid den varmaste finaste. Jag är väldigt glad att du hann träffa min nyfödda son och fick hålla honom. Att se dig där idag var som att all tecken på ålder hade försvunnit och att du äntligen fick ro att vila upp dig på riktigt. Sov gott nu mamma. Du förtjänar det så sjukt mycket!! Jag kommer alltid att älska dig för evigt Gittan "Git-Down" Askergren❤
Din son Petter”